Știri

Modificări la WhatsApp. Ce pățești dacă nu accepți noile actualizări

Aplicația de mesagerie WhatsApp pregătește modificări legate de Politica de confidențialitate, dar și de secțiunea Termeni și condiții de folosire a conturilor. Utilizatorii trebuie să dea accept acestor actualizări, în caz contrar le va fi restricționat accesul la unele dintre funcțiile importante ale platformei de mesagerie.

Ce se întâmplă dacă nu accepți actualizările WhatsApp

Dacă folosești WhatsApp și nu vei accepta Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile aplicației, care au fost recent modificate, îți va fi restricționat accesul la funcții cheie. Anunțul a fost făcut de către producătorul de soluții antivirus Eset.

Foarte important de menționat este că utilizatorii WhatsApp din Europa nu sunt vizați de noile reguli.

În ultimele câteva săptămâni am afişat o notificare în WhatsApp care oferă mai multe informaţii privind actualizarea. După ce le-am acordat tuturor utilizatorilor timp pentru a analiza aceste actualizări, continuăm să le reamintim celor care nu au avut şansa de a face acest lucru să citească aceste informări şi să le accepte. După o perioadă de câteva săptămâni, memento-ul pe care îl primesc oamenii va deveni în cele din urmă persistent, transmite Eset.

Mai exact, noile modificări presupun partajarea datelor din contul WhatsApp cu Facebook. Reprezentanții aplicației au dat asigurări că mesajele și apelurile utilizatorilor vor rămâne private și siguri, dar mulți au preferat să renunțe de tot la conturi.

Într-adevăr, politica nu are nicio implicaţie pentru confidenţialitatea conversaţiilor utilizatorilor – acestea rămân criptate de la un capăt la altul şi nici WhatsApp, nici Facebook nu vor putea vizualiza conţinutul mesajelor, nu vor asculta apelurile utilizatorilor sau vor păstra jurnalele pentru a vedea cu cine interacţionează utilizatorii, au mai spus specialiştii Eset.

Inițial se vehiculase că cei care nu vor fi de acord cu acest lucru, își vor pierde contul de WhatsApp, în sensul în care le va fi suspendat sau chiar șters.

Cei care nu acceptă actualizările și implicit partajarea datelor WhatsApp cu Facebook, nu vor mai putea accesa listele de chat, culminând cu etapa în care aplicația nu va mai direcționa niciun mesaj sau apel către dispozitivul utilizatorului.

Comments are closed.