Știri externe

Moldova în alertă! Noi explozii la Tiraspol. Au fost bombardate două antene ale posturilor de radio

Războiul continuă în Ucraina și situația este din ce în ce mai dificilă. Chiar dacă au trecut mai bine de două luni de la începutul războiului, lucrurile nu par să evolueze în bine, din contră. Noi bombardamente au avut loc la Tiraspol, unde două antene radio ar fi fost distruse.

Moldova, tot mai aproape de război

Așa cum era de așteptat, Putin a intensificat atacurile și în Transnistria. Ministerul de Interne a anunțat că două posturi radio care transmiteau posturi rusești au fost atacate cu bombe în două rânduri în dimineață trecută. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Vezi și: Putin ar avea probleme de sănătate! Liderul Rusiei, surprins într-o stare deplorabilă la slujba de Înviere

La fața locului au intervenit imediat politia și pompierii, dar nu au mai putut salva mare lucru. Se pare că cele două antene nu mai tu funcționează și au fost pe deplin distruse.

„Conform datelor disponibile la ora 9:00, nu funcționează două cele mai mari antene. Ambele transmiteau posturi de radio din Federația Rusă”, a precizat Ministerul de Interne de la Tiraspol.

Zboruri închise în Republica Moldova

Situația din Republică este una dificilă ținând cont de cel mai recent atac și autoritățile vor să se asigure că o țin sub control. Având în vedere situaţia care este acum în desfăşurare în Transnistria, zborurile aeriene deasupra Republicii Moldova au fost suspendate. În perioada următoare se vor Lua decizii în ceea ce privește acest aspect pentru a nu îngreuna activitatea oamenilor.

Un incident grav a avut loc și la Tiraspol. Acolo, un aeroport militar a fost lovit de mine de 60mm, care au fost aruncate, cel mai probabil, de către mai multe drone.

Si sediul Ministerului Securității din Tiraspol a fost atacat luni după-amiază. Clădirea a fost avariată la etajele superioare, iar zgomotele și norul de fum produse au uimit locuitorii. 

Comments are closed.