Magazin

Moneda românească veche care reprezintă o avere. Cine o are se poate îmbogăți

Monedele vechi aduse în prezent vor fi întotdeauna valoroase, însă unele în mod special pot reprezenta o adevărată comoară. Există o monedă românească ce se vinde pe Internet contra unor sume impresionante. Banca Națională a României a estimat valoarea ei la 100.000 de euro.

Moneda românească care se vinde cu 100.000 de euro

Cine are acasă această monedă a cărei valoare este estimată de BNR la 100.000 de euro, cu siguranță se poate îmbogăți peste noapte. Este cea mai scumpă monedă de pe piață: polul lui Carol I cu o valoare de 20 de lei. Moneda a fost emisă pe piață în 1868 și a purtat efigia domnitorului român având 6,45 de grame și o compoziție de 90% aur și 10% cupru. Această monedă a fost scoasă doar în 200 de exemplare.

Moneda românească veche care reprezintă o avere. Cine o are se poate îmbogăți

Moneda de aur din 1868 este prima emisiune monetară a statului român modern, potrivit Academiei Române.

Potrivit dr. Emanuel Petac, șeful Cabinetului de Numismatică al Bibliotecii Academiei Române, raritatea acestei monede este excepțională, un număr foarte mic de exemplare aflându-se în colecția Băncii Naționale a României, în muzeul acesteia, a Bibliotecii Academiei Române prin Cabinetul său numismatic, respectiv în colecția Muzeului Național de Istorie a României, totalul neatingând zece exemplare.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Acesta este motivul pentru care valoarea de piață a acestei remarcabile piese este de circa 100.000 euro.

Moneda românească veche care reprezintă o avere. Cine o are se poate îmbogăți

Se știe despre această monedă, polul lui Carol I, că făcea parte din planul lui Carol I de sfidare a Imperiului Otoman. Monedele nu au fost niciodată puse în circulație, ci au fost trimise spre topitoriile turcești, de aceea în zilele noastre există foarte puțin exemplare.

Este important de precizat că după polul lui Carol I din 1868, a urmat cel din 1870, cu un tiraj de 5.000 de exemplare, tot din aur.

Alte monede românești foarte valoroase

Mai sunt monede românești care în zilele noastre reprezintă mici averi. Este vorba, în primul rând, despre toate monedele de aur ale domnitorilor români, primul leu românesc de argint, din 1870, creat în 400 de exemplare, 20 de lei de aur, din 1870- 5000 de exemplare, monede jubiliare de aur, dedicate lui Carol I din 1939, 2 lei de argint, din 1901 – 12.000 de exemplare și moneda de 250 de lei din aur, emisă în 1940. Unele dintre ele se vând pe site-uri de profil, cu prețuri care pleacă de la 200 de lei și pot ajunge până la 20.000 de lei.

Comments are closed.