Știri

Monica Pop lovește din nou! Medicul se opune organizării de evenimente: „Orice vaccinat poate fi bolnav!”

Monica Pop este unul dintre cei mai cunoscuți medici oftalmologi din țara noastră. Încă de la începutul pandemiei, ea a intervenit de mai multe ori cu tot felul de comentarii în care a criticat fie gestionarea crizei, fie măsurile adoptate de autorități. De data aceasta, ea a vorbit despre intenția acestora de a da startul evenimentelor doar pentru persoanele vaccinate, ceea ce i se pare o greșeală.

Monica Pop, atitudine critică față de noile măsuri

Monica Pop a declarat că organizarea de evenimente destinate doar celor vaccinați împotriva Covid-19 nu este o alegere bună, pentru că riscurile sunt ridicate și în acest caz. Este bine știut faptul că și persoanele vaccinate pot transmite virusul și îl pot contracta, ceea ce înseamnă că există încă posibilitatea de răspândire a coronavirusului.

Referitor la evenimentele-pilot destinate vaccinaților, Monica Pop a afirmat că folosirea certificatului de vaccinare pentru participarea la spectacole este inutilă și discriminatorie față de cei nevaccinați. Așa cum o persoană nevaccinată este un pericol pentru ceilalți și este în pericol, la fel este și în cazul celor imunizați.

„În primul rând, știe toată lumea lucrul acesta: vaccinați nu înseamnă că nu pot infecta. Vaccinații pot fi infectați oricând și din ce știu eu peste 35.000 de vaccinați s-au infectat. Vaccinarea nu are nimic cu răspândirea virusului. Deci încă o dată vă spun că un vaccinat se poate îmbolnăvi și poate răspândi boala.

Sunt foarte mulți vaccinați care s-au îmbolnăvit și atunci eu consider că certificatul de vaccinare este totalmente inutil pentru a participa la spectacole atâta timp cât orice fel de vaccinat poate fi bolnav. El prezintă la intrare certificatul de vaccin, dar el e bolnav și răspândește virusul tuturor din sală. Deci după părerea mea certificatul de vaccinare nu are ce căuta”, a spus Monica Pop.

Discriminare față de cei care nu se pot vaccina

Monica Pop a afirmat și faptul că organizarea evenimentelor doar pentru vaccinați este o formă de discriminare pentru cei care nu se pot vaccina deloc, de exemplu persoanele care au afecțiuni grave, precum cancer.

Mai mult, medicul oftalmolog critică autoritățile pentru faptul că nu i-au informat pe români cu privire la bolile pentru care nu se recomandă administrarea vaccinului, pe motiv că mulți s-ar putea vaccina, fără să știe că, de fapt, nu le era permis din cauza problemelor pe care le au.

“Și apropo despre discriminare. Ce se întâmplă cu cei care au contraindicații? Mă refer la cei care au cancer în tratament, anumite boli autoimune. Ce se întâmplă cu ei dacă doar cei vaccinați pot avea niște drepturi? Este inadmisibil să se întâmple așa ceva și nu cred că este normal”, a spus Monica Pop.

Cât despre al patrulea val al pandemiei, Monica Pop consideră că nu va mai izbucni. Totuși, dacă se va întâmpla, este de părere că toate eforturile au fost degeaba și pandemia nu a fost gestionată bine.

Comments are closed.