Media

Motivul pentru care Patriarhul Daniel nu vorbește cu fratele lui. La mijloc sunt acuzații grele

Înalt Prea Sfințitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este certat cu fratele său. Cei doi nu-și vorbesc de ani de zile, iar la mijloc sunt tot felul de acuzații care se pare că pornesc din familie. Conform spuselor primarului din localitatea natală a ÎPS Daniel, acesta nu a mai trecut pe acolo de mai bine de zece ani.

De ce nu vorbește Patriarhul Daniel cu fratele său

Scandalul dintre Patriarhul Daniel și fratele său, Gheorghe, a izbucnit în urmă cu mai mulți ani din cauza unei moșteniri de familie. Casa părintească a fost mărul discordiei dintre cei doi frați. De-a lungul timpului, fratele ÎPS a făcut acuzații la adresa acestuia cum că Patriarhul ar fi falsificat actele și a donat pământul și casa Bisericii Ortodoxe.

La moartea părinţilor noştri, Patriarhul a falsificat actele şi a donat pământul şi casa mea Bisericii Ortodoxe. Eu, nevasta mea şi copilaşii mei am fost aruncaţi în stradă, spunea fratele PF Daniel în urmă cu câțiva ani.

Motivul pentru care ÎPS Daniel nu vorbește cu fratele lui. Ce acuzații și-au adus cei doi frați

Mai mult decât atât, Gheorghe a spus că el nu a avut șansa de a-și continua studiile pentru că provenea dintr-o familie săracă și părinții lui au decis să îl poarte la școală doar pe Daniel.

Acuzațiile au continuat până când ÎPS Daniel a reacționat, în 2010, printr-un comunicat oficial semnat de Patriarhia Română. Înaltul prelat a spus atunci că invidia este o boală sufletească foarte greu de vindecat și a explicat că întotdeauna a încercat să își ajute fratele, dar acesta a devenit ostil prezenții mănăstirii în localitate și invidios că Patriarhul Românii îi ajută pe preoți în activitatea lor.

În ceea ce privește casa părintească, ÎPS Daniel a precizat că acolo au locuit timp de 30 de ani fratele său și familia lui, timp în care au demolat mai multe anexe și au lăsat-o să se degradeze după care s-au mutat în clădirea fostului CAP din localitate.

Adesea, Părintele Patriarh Daniel a trimis ajutor material şi financiar atât obştii monahale, cât şi familiei domnului Gheorghe Ciobotea, se mai arăta în comunicatul BOR.

ÎPS Daniel nu a mai fost în satul natal de peste 10 ani

Înalt Prea Sfințitul Daniel nu a mai fost în satul natal Dobrești, comuna Bara, din județul Timiș, de mai bine de zece ani, după cum a declarat chiar primarul localității pentru Fanatik. În schimb, fratele său, Gheorghe locuiește chiar la intrare în sat unde are o fermă de oi la care muncește împreună cu soția și copiii. Bărbatul a lăsat în urmă conflictul cu fratele său și își vede liniștit de viața lui.

Comments are closed.