Știri

Natura s-a dezlănțuit în România. Case smulse din temelii, oameni salvați în ultima clipă din calea apelor

Natura s-a dezlănțuit în România. Ploile abundente au făcut ravagii în vestul țării. Au fost imagini apocaliptice în județul Alba. Bilanțul dezastrelor este cumplit. Mai multe case au fost grav avariate după o alunecare de teren. O locuință a fost distrusă complet, iar alte 72 au fost inundate.

Inundații catastrofale în vestul țării

Au fost câteva zile cumplite pentru locuitorii din județul Alba, iar calvarul încă nu s-a terminat. A fost cod roșu de inundații. Cel mai afectat a fost satul Dăroaia din comuna Roșia Montană. Acolo a avut loc o alunecare de teren care a avariat mai multe case, iar pe una a distrus-o complet.

Au fost afectate și localitățile Roșia Montană, Curături, Gura Roșiei, Cărpiniș, orașul Câmpeni, orașul Abrud, și satul Valea Săliștii unde au fost inundate patru locuințe.

Autoritățile au intervenit pentru a-i ajuta pe oameni să salveze ce mai era de salvat. Peste 200 de persoane au fost evacuate și transportate în siguranță la căminul cultural din Roșia Montană.

A fost un sfârșit de săptămână cumplit pentru cei afectați de inundații și alunecări de teren. Și rețelele electrice au avut de suferit. S-au înregistrat avarii la opt linii de medie tensiune și la 106 posturi de transformare.

Imagini apocaliptice în Germania și Belgia

Un ciclon a devastat Germania și Belgia unde cel puțin 150 de persoane și-au pierdut viața și peste 1000 sunt date dispărute. Râurile au fost efectiv umflate de viituri și au distrus tot în calea lor. În Belgia au fost 14 decese.

Și Austria a fost afectată. Autoritățile monitorizează nivelul apei Dunării.

Hallein, un oraș de la poalele Munților Alpi a fost complet inundat după ce un pârâu de munte s-a umflat și a revărsat.

Stăteam la masă și mă uităm la un video cu inundațiile din Germania și mă gândeam că așa ceva se întâmplă doar în Germania și că nu o să se întâmple aici. Dar uitați-vă ce e în jur. Când am ieșit din casă, apa era până aici. Palpitant, a spus un locuitor din Hallein.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a spus că nu există cuvânt în limba germană care să descrie amploarea dezastrului.

Imaginile de la fața locului sunt cu adevărat apocaliptice. Mai multe case din zona Koln s-au prăbușit, iar unii oameni, care fuseseră evacuați, s-au întors în zonă ca s-și salveze bunurile. Echipele de salvare sunt în plină acțiune.

Comments are closed.