Știri

Negocierile continuă! Marcel Ciolacu, propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru

Este oficial! Consiliul Național al PSD a adoptat cu unanimitate de voturi flexibilizarea mandatului astfel încât PSD și PNL să poată nominaliza premier prin rotație. Marcel Ciolacu este propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru.

Marcel Ciolacu susținut pentru funcția de premier al României

Este forfotă mare la nivel central unde partidele încearcă să se pună de acord în privința celui care va ocupa funcția de prim-ministru al României. Marcel Ciolacu a declarat că este convins că Florin Cîțu va înțelege că nu poate fi el noul prim-ministru, din moment ce a fost demis din această funcție.

Negocierile pentru formarea Guvernului vor continua în cursul zilei de miercuri, 17 noiembrie, după orele 16.00.

Liberalii au decis în ședința Biroului Executiv care a avut loc marți, să accepte varianta premierului prin rotație. Există și o condiție impusă de către aceștia: ei vor ca PNL să fie primul partid care dă premierul.

Pe de altă parte, Ciolacu spune că există deja o decizie privind o rotaţie, şi este normal să avem şi un premier desemnat.

Revin la voturile românilor. Este logic, atâta vreme cât PSD a câştigat alegerile, este normal să solicităm ca prima rotaţie să fie la PSD, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu despre flexibilizarea negocierilor pentru noul Guvern

Cîțu este de părere că partidul pe care îl reprezintă a făcut deja compromisuri începând de la decizia de a forma o coaliție cu Partidul Social Democrat. De asemenea, el a ținut să precizeze că PNL este cel care vine în fiecare zi cu încă o flexibilizare, referindu-se la decizia partidului cu privire la premierul pentru rotația la guvernare cu PSD. Declarațiile au fost făcute de către Florin Cîțu într-o conferință de presă la sediul PNL.

Suntem singurii care încercăm să deblocăm aceste negocieri. Noi am votat premier PNL. Nu am spus niciun nume. Mai mult decât atât ce să flexibilizăm, a declarat Florin Cîțu.

Negocierile pentru formarea guvernului continuă miercuri, 17 noiembrie 2021. Liderii partidelor afirmă că vor să deblocheze criza politică pentru ca România să aibă cât mai repede un guvern.

Comments are closed.