Știri externe

Noi restricții în Europa! Tulpina Delta pune pe jar autoritățile

Pandemia nu dă semne că ar pleca definitiv prea curând. Autoritățile au decis să ridice restricțiile, sperând că lucrurile vor reveni la normal, dar unele țări deja au reimpus măsuri suplimentare de când a apărut tulpina Delta și a început să se răspândească. Vezi de ce trebuie să ții cont când călătorești peste hotare.

Restricții noi pentru tulpina Delta

Varianta Delta a coronavirusului se răspândește în tot mai multe țări și specialiștii deja se gândesc că situația se va agrava și va deveni tulpina predominantă. Aceasta a fost identificată în mai multe state din Europa, motiv pentru care autoritățile au decis să ia măsuri în acest sens.

Cei care vor să călătorească vara aceasta peste hotare trebuie să știe ce restricții au fost reimpuse din cauza tulpinii Delta. Spre exemplu, începând cu noaptea de marți spre miercuri, Malta își închide granițele pentru persoanele nevaccinate. Astfel, doar persoanele imunizate pot trece granița la maltezi.

Cei care nu sunt vaccinați și totuși vor să vină în Malta, trebuie să știe că acolo vor avea parte de o perioadă de carantină. Autoritățile nu au de gând să renunțe la aceste decizii, deși au stârnit nemulțumirea multor.

Și Grecia a luat măsuri De vineri și până la finalul lui august, în spațiile închise din baruri, restaurante, cluburi și cinematografe nu vor mai avea acces decât cei vaccinați sau cei care prezintă un test negativ COVID. De altfel, clienții nu au voie să se ridice la dans, ci vor sta doar așezați.

La fel se procedează în ceea ce privește spațiile publice și în Danemarca, Luxemburg, Austria și Germania și din august și în Franța. În Olanda, barurile, restaurantele și-au redus din nou programul, în timp ce Spania a reintrodus obligativitatea măștii de protecție în spațiile închise, inclusiv în restaurante.

Infectări cu tulpina Delta depistate în România

Cazurile de coronavirus Delta sunt tot mai multe și la noi în țară. La data de 11 iulie, numărul de infectări cu tulpina Delta depistate în România ajunsese la 87, iar trei persoane nevaccinate au decedat din cauza infecție cu această variantă.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) precizează că nu există evidențe de transmitere comunitară susținută la nivel național, în timp ce președintele spune că nu este cazul să fie adoptate restricții noi.

„În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta”, precizează INSP.

Comments are closed.