Știri

Noi scumpiri în România! Cât vom ajunge să plătim pentru o pâine

Vești proaste! Se anunță un nou val de scumpiri în Români! Pe fondul scumpirilor de la începutul anului la gaze, energie electrică și alimente, statul a oferit o serie de măsuri de sprijin care să ajute populația să se descurce cu banii. Din nefericire, seceta cu care ne confruntăm își va pune și ea amprenta asupra prețului final al alimentelor.

Un nou val de scumpiri în România

Potrivit specialiștilor, producțiile de grâu, din acest an, sunt mici, iar din acest motiv se previzionează scumpiri ale produselor de panificație. Pe de altă parte, brutarii anunță că prețul pâinii se va dubla din această toamnă.

Condițiile meteo nu ne-au ajutat, astfel încât avem zone cu producții foarte mici, zona Râmnicului Sărat, unde producțiile la grâu au fost între 1.500 -2.000 de kilograme la hectar, ceea ce a făcut ca în mare parte, fermierii să nu își poată recupera cheltuielile, a declarat Valeriu Alecu, fermier.

În martie 2021, o franzelă de 300 de grame costa 1,2-1,3 lei. Acum, în vara anului 2022, pentru aceeași franzelă plătim 2 lei. Veștile proaste anunță că din toamnă, pentru aceeași franzelă, românii vor fi nevoiți să scoată din buzunare 3 lei.

Noi scumpiri în România! Cât vom ajunge să plătim pentru o pâine

Scumpiri se anunță și la ulei ar cărui litru ar putea costa cu până la 5 lei mai mult. La momentul actual prețul unui litru de ulei variază între 8 și 18 lei/ litru.

Scumpiri de la 1 august 2022

O nouă sesiune de scumpiri începe de la 1 august, când prețurile vor suferi alte modificări. Tutunul și alcoolul sunt primele pe lista cu scumpiri, însă românii vor fi afectați și din alte puncte de vedere. Facem precizarea că nivelul accizelor pentru aceste produse nu a mai fost actualizat de la rescrierea Codului Fiscal.

Pachetul de țigări va costa cu 50 de bani mai mult, în timp ce în cazul alcoolului vor fi majorări de 50 până la 1 leu pe sticlă.

Totodată, pentru egalitate de tratament în ceea ce priveşte taxarea produselor supuse accizelor nearmonizate, se propune majorarea nivelului accizelor şi pentru lichidul care conţine nicotină prin instituirea unui calendar de creştere graduală a accizei pentru acest produs, se arată în noul cod fiscal, se arată în noul cod fiscal.

Din nefericire, scumpiri se anunță și în cazul materialelor de construcții, deci a imobilelor din proiectele imobiliare noi, cu toate că cererea a mai scăzut.

Comments are closed.