Știri

Noua structură a anului școlar: calendarul elevilor se modifică

Noul an școlar va suferi modificări importante și fără precedent. Ministerul Educației a anunțat că elevii nu vor mai avea semestre și trimestre, dar în schimb apar cinci module de învățare și nu mai puțin de 5 vacanțe pentru școlari.

Se modifică structura anului școlar

Vești surprinzătoare pentru elevii din România. Noua structură a anului școlar nu va mai fi formată din semestre și trimestre, ci din module de învățare, cinci la număr. Aceste module vor alterna cu cinci vacanțe pentru școlari. Noul an şcolar va începe în prima zi de luni din septembrie (4 septembrie 2023) şi se va încheia în 16 iunie. Totodată, o altă noutate este şi introducerea programului Săptămâna Verde care va fi inclusă în modulele 4 și 5, la alegerea școlilor.

Apreciez implicarea specialiștilor în științele educației. Am ajuns la un consens care poate fi confirmat de către orice expert cu minimum de noțiune în pedagogie modernă. Este vorba despre nevoia de a alterna module de învăţare, de 6,7,8 săptămâni, cu module de repaus. În acest fel, putem să ne adaptăm pe specificul anului şcolar din RomâniaPropunerea agreată este ca şcoala să înceapă în 5 septembrie, cu un prim modul de învăţare, a declarat Ministrul Educației.

Care sunt cele 5 module de învățare din anul școlar 2022-2023

Noua structură a anului școlar va arăta în felul următor: Modulul 1 de învățare începe pe 5 septembrie și se termină 21 octombrie, apoi urmează vacanța de toamnă pentru toți elevii: 24-30 octombrie. Modulul 2 de învățare începe pe 31 octombrie și se termină pe 22 decembrie, după care urmează cea de-a doua vacanță, cea de iarnă: 23 decembrie – 8 ianuarie 2023.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Modulul 3 începe în data de 9 ianuarie și se va derula până în luna februarie, după care urmează cea de-a treia vacanță (de o săptămână) care poate fi acordată în a doua săptămână, în a treia săptămână sau în a patra săptămână din februarie. Ține de decizia fiecărui inspectorat școlar.

Modulul 4 va începe după vacanța din februarie și se va desfășura până în preajma sărbătorilor de Paște. Ulterior mai vine o vacanță, în perioada 8 aprilie – 23 aprilie.

Al 5-lea și ultimul modul de învățare pentru elevii din România va începe la data de 24 aprilie și se va derula până la data de 16 iunie. Ultima vacanță, cea de vară, se va desfășura în perioada 17 iunie – 4 septembrie.

Ministerul Educației a anunțat și că are în vedere modificarea regulamentului de funcționare din învățământul preuniversitar, în sensul în care vor fi eliminate tezele semestriale și înlocuite cu evaluări standardizate.

Comments are closed.