Știri Sănătate

Noul ministru al Sănătății. Cine i-ar putea lua locul lui Vlad Voiculescu

Demiterea lui Vlad Voiculescu a provocat o mulțime de controverse. În timp ce unii se bucură de acest eveniment, alții critică acest eveniment. Cu toate acestea, este nevoie de un nou ministru în acest domeniu. Până atunci, Florin Cîțu a preluat responabilitățile și deja au apărut păreri noi în ceea ce privește numirea unui nou ministru al Sănătății.

Cine ar putea deveni ministrul Sănătății

Demiterea lui Vlad Voiculescu a fost unul dintre cele mai importante evenimente ale momentului. În timp ce unii critică această decizie, alții speră că un om mai bun va veni la conducere. Vlad Voiculescu nu fuge de această responsabilitate și spune că ar reveni în această funcție dacă ar fi posibil, pentru că și-a asumat-o de la început și spune că mai are multe de demonstrat.

Între timp,anumite surse au vorbit despre numele pe care partidele politice le propun și le susțin pentru funcția de ministrul al Sănătății. În ceea ce privește PLUS, formațiunea politică o susținepentru funcția de ministru al Sănătății pe Ioana Mihăilă, secretar de stat în Ministerul Sănătății și medic endocrinolog.

Ioana Mihăilă, fostă șefă a PLUS Bihor, se implică în domeniul politic încă din anul 2018. Ea a candidat și la funcția de primar al municipiului Oradea la alegerile locale din 2020.

Propuneri pentru funcția de ministru al Sănătății

Unul dintre numele vehiculate este al lui Radu Țincu, medic de terapie intensivă la Spitalul Floreasca. Conform surselor, medicul ar fi susținut și de liberali.

El a adus mai multe acuzații autorităților, susținând că acestea se bazează și iau decizii după niște date greșite, pe motiv că numărul infectărilor scădea la acel moment, dar situația de la ATI era tot mai dificilă.

Mai mult, el susține că autoritățile iau decizii haotice din cauza unui sistem de testare problematic, care nu reflectă realitatea.

“Asta arată că de undeva acești pacienți vin în terapie intensivă și vin prin neraportare, prin faptul că ei nu sunt cuprinși în statistică pentru că nu sunt testați și nu sunt diagnosticați.

Este evident că autoritățile române nu vor lua decât decizii haotice de acum încolo, pentru că au un deficit de testare care le ascunde realitatea și nu au niciun fel de informație câți dintre pacienții diagnosticați astăzi sunt îmbolnăviți cu noua variantă virală”, spunea Țincu

Mai mult, el declara că țara noastră ar putea ajunge să aibă și 60.000 de cazuri de coronavirus pe zi, dacă tulpina britanică a coronavirusului va fi scăpată de sub control.

USR îl susține pe Adrian Wiener, medic și parlamentar. Acestae este cel care a înaintat un proiect interesant, care are copul de a limita consumul de acizi grași trans, pe care îi regăsim în cantități mari în astfel de alimente precum margarina, produsele semipreparate, de patiserie, chipsurile, supa la plic sau pop-cornul la microunde.

Astăzi  va avea loc prima ședință a coaliției în care vor fi discutate cele trei variante luate în calcul de oamenii politici. Totuși, sursele spun că românii nu vor afla astăzi decizia care a fost luată și propunerea finală.

Comments are closed.