Știri

Nunțile ar putea fi reluate din 15 mai 2021. Condiții obligatorii pentru invitați

Din 15 mai 2021 ar putea fi reluate nunțile în România. Aceasta este propunerea Asociației Furnizorilor din Industria Nunților care a fost transmisă Guvernului ca variantă pentru reluarea evenimentelor, împreună cu trei scenarii în care s-ar putea desfășura.

Se dorește reluarea nunților din 15 mai 2021

După un an în care petrecerile de nună, de botez, precum și alte evenimente cu mulți invitați au fost compromise din cauza pandemiei de coronavirus, vara anului 2021 ar putea aduce schimbarea. Cel puțin așa speră Asociația Furnizorilor din Industria Nunților care a transmis o propunere către Guvernul României.

Reprezentanții acestei asociații propun data de 15 mai 2021 pentru reluarea nunților în România. Ei au gândit trei scenarii după care să fie organizate evenimentele din acest an: verde, galben, roșu.

Scenariul roșu presupune ca nunțile să aibă loc doar dacă invitații au făcut vaccinul, au avut Covid-19, sau acceptă să fie testați la intrarea în sala de evenimente, pe cheltuiala organizatorilor.

Cei care vor fi testați pozitiv nu vor putea intra. E dorința tuturor să fie safe, pentru siguranță invitaților. Ori un test PCR cu 24 de ore înainte sau la intrare, un test rapid. Vorbim și de cele non invazive, cele cu salivă, a declarat Alin Caraman, președintele asociației, potrivit Antena 3.

În propunere acesta a precizat că, în funcție de rata de infectare, la o masă de 12 persoane pot sta 6, 8 sau 10 persoane. Petrecerea va putea fi și cu dans, doar dacă nuntașii sunt testați și ținând cont și de suprafața ringului.

Nunțile și evenimentele private au fost sistate din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus în România. Autoritățile au luat mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii virusului, printre care și interzicerea acestor evenimente.

Foarte multe cupluri și-au amânat nunțile care urmau să aibă loc în 2020, sau chiar în prima jumătate din 2021. Mulți le-au reprogramat fără să știe exact dacă vor putea organiza evenimentul la cea de-a doua dată stabilită.

Rămâne de văzut care va fi răspunsul premierului Florin Cîțu și a celorlalți factori decizionali cu privire la propunerea care vizează reluarea nunților din data de 15 mai 2021.

Comments are closed.