Știri externe

O altă veste tristă din lumea filmului. A murit un mare regizor

Veste tristă pentru cinefili. În ultima vreme, mai multe personalități marcante din lumea filmului internațional s-au stins din viață, lăsând în urmă cariere impresionante. De data aceasta este vorba despre un regizor american, profesor de film pentru o întreaga echipă de cineaști.

Doliu în lumea filmului internațional

S-a stins din viață regizorul american de film Peter Bogdanovich. Anunțul cu privire la trecerea sa în neființă s-a viralizat rapid în presa internațională. Marele regizor a murit joi, 6 ianuarie 2022, la vârsta de 82 de ani.

O altă veste tristă din lumea filmului. A murit un mare regizor

Acesta a făcut furori la începutul carierei sale cu producțiile The Last Picture Show (film cu care a fost nominalizat la Oscar) What’s Up, Doc? și Luna de hârtie.

Peter Bogdanovich a fost un scriitor-regizor de renume internațional. S-a născut în Kingston, New York, ca fiu al Hermei și al pianistului și pictorului Borislav Bogdanovich (1899-1970). Mama sa, originară din Austria, era evreică (familia ei s-a mutat de la Viena la Zagreb, Iugoslavia în 1932), în timp ce tatăl său era un sârb creștin ortodox.

Fiica sa, Antonia Bogdanovich a confirmat decesul, dar nu a oferit informații cu privire la cauza morții. În presa internațională se spune că ar fi vorba despre cauze naturale.

Peter Bogdanovich – drumul de la actor la regizor

De-a lungul carierei sale, Bogdanovich a fost actor, producător, scenarist, istoric de film, programator și critic, regizor de teatru și televiziune.

În calitate de regizor, a fost apreciat pentru capacitatea sa de a obține de la actori spectacole nuanțate și pentru luminozitatea dulce-amăruie a filmelor care au evocat trecutul în cinematografia americană, și trecutul în America însăși.

O altă veste tristă din lumea filmului. A murit un mare regizor

Cel de-al doilea film al lui Bogdanovich, considerat și cel mai bun film al său, a fost numit capodoperă de către critici care au declarat că The last picture show este cea mai impresionantă lucrare a unui tânăr regizor american din toate timpurile.

Comments are closed.