Știri

O femeie a înlemnit când a văzut factura la curent. Suma fabuloasă pe care ar trebui să o plătească

O femeie din Craiova a rămas perplexă când a primit factura de la energie electrică. De fapt, nu a fost doar o factură, ci au fost patru facturi pe care ea le-a primit în decursul unei singure zile. Toate acestea însumau aproximativ 82.000 de lei, ceea ce înseamnă peste 16.500 de euro.

Factură uriașă la energie electrică

Femeia în cauză locuiește într-o casă cu două camere în care are un televizor, un frigider, un boiler și câteva becuri. Suma pe care ar trebui să o achite companiei furnizoare de energie electrică este una fabuloasă. Clientei nu i-a venit să creadă când a înțeles cât trebuie să plătească.

Potrivit Gazetei de Sud, toate cele patru facturi au fost emise în data de 26.10 2021 şi sunt scadente la data de 10.11.2021.

Din 2018-2019, eu am probleme cu cei de la CEZ. I-am dat în judecată şi am trecut la ENEL, ajunsesem să plătesc facturi paralele. Cei de la ENEL mi-au spus să dau în judecată CEZ-ul, ceea ce am şi făcut. Acum m-am trezit cu facturi de peste 80.000 de mii de lei, a declarat femeia pentru presa locală.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Ea lucrează cu un avocat și este decisă să-și facă dreptate în acest caz. Pe de altă parte, ENEL s-a sesizat, a blocat facturarea clientului și va face verificările care se impun.

S-a scumpit energia electrică

În ultima vreme, energia electrică a înregistrat scumpiri mari, fără precedent, fapt care a speriat întreaga populație. Potrivit Institutului Național de Statistică, tarifele pentru curent și gaze au crescut cu 23, respectiv 20 la sută, din decembrie și până în iulie. Potrivit experților, valul scumpirilor nu se va opri prea curând.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu îi îndeamnă pe români să meargă pe piața concurențială și să aleagă cea mai bună variantă pentru ei, să-și optimizeze consumul, să-și izoleze termic locuințele, să-și modernizeze sistemul de iluminat și să-și cumpere becuri cu led, care consumă mai puțin.

Statul acordă românilor ajutoare pentru încălzire, care sunt cuprinse între 160 și 500 de lei. Limita maximă a veniturilor până la care o persoană poate beneficia de ajutoare pentru încălzire este de 810 lei de persoană în cazul familiilor şi 1.445 de lei în cazul persoanelor singure.

Comments are closed.