Știri externe

O nouă pierdere în Familia Regală Britanică – fostul consilier al reginei pentru cai a murit în ziua înmormântării prințului Philip

Prietenul reginei și fostul director al Royal Studs a murit în ziua înmormântării prințului Philip, cu patru zile înainte de a împlini 87 de ani.

Sir Michael Oswald a devenit manager al Royal Studs în 1970, funcție pe care a deținut-o timp de 28 de ani, potrivit Racing Post. El a fost, de asemenea, managerul de curse al Reginei-Mamă până la moartea acesteia, în 2002.

În 2003 a devenit consilier al reginei pentru cursele de vânătoare naționale și a fost văzut adesea alături de aceasta și de alți membri ai familiei regale la curse și la zilele de derby.

Sir Michael Oswald a fost un apropiat al familiei regale

Sir Michael a fost căsătorit cu Lady Angela Cecil, care a avut propriile legături cu familia regală și a fost una dintre femeile de cameră ale Reginei-Mamă.

Sir Michael și Lady Angela s-au căsătorit la 21 aprilie 1958 – ziua de naștere a lui și a reginei. Lady Angela a glumit spunând că, în fiecare an, cuplul primea o salvă de tun la aniversarea lor.

Regina rămâne oficial în doliu regal până pe 22 aprilie, a doua zi după ce împlinește 95 de ani.

Funeraliile retrânse ale soțului ei au avut loc pe 17 aprilie, la Castelul Windsor.

Lady Angela a declarat despre Sir Michael Oswald: “Întotdeauna a spus că a avut cea mai minunată slujbă pe care cineva ar fi putut să o aibă vreodată și că toată viața sa de muncă a făcut pur și simplu ceea ce ar fi făcut dacă ar fi fost un om bogat care nu trebuia să muncească.”

Apropiații lui Sir Michael Oswald spun că acesta era un preferat al familiei regale.

“Era foarte apropiat de regină și de regina mamă și îi plăcea rolul său cu caii lor. Ar fi mers absolut oriunde pentru a-i vedea alergând, chiar și în ultimii ani, când avea 80 de ani. Locuia în Norfolk, dar ar fi condus cu plăcere până la Exeter. Regina mi-a spus odată că trebuie să-l oprim pe Michael să călătorească prin toată țara. I-am subliniat foarte respectuos că ea era singura care putea face asta”, a spus antrenorul de cai de curse Nicky Henderson

Sir Michael s-a născut în Walton-on-Thames, în Surrey, în 1934. A servit în Garda Scoțiană în Războiul din Coreea, iar când s-a întors din război, și-a găsit succesul în lumea ecvestră și a continuat să lucreze pentru familia regală la domeniul din Sandringham.

El a insistat că regina nu paria pe caii ei, spunând că ceea ce îi plăcea era bucuria de a deține calul.

El declarase la un moment dat: “Nu am știut niciodată ca regina să fi avut ea însăși un pariu. Are o tombolă, de aproximativ o liră pe intrare, în loja de dinaintea Derby-ului. Dar asta nu înseamnă că pariază pe cai ca atare. Pentru ea, pasiunea este să aibă un cal care să câștige. Nu există nimic ce nu știe despre pedigree-ul unui cal.”

Sir Michael a murit pe 17 aprilie 2021, la vârsta de 86 de ani, după o lungă boală.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.