Știri Sănătate

O nouă tranșă de vaccin ajunge în România. Cât doze au fost administrate la nivel mondial

Campania de vaccinare este în plină desfășurare la nivel mondial, inclusiv în țara noastră. Deși oamenii au fost destul de reticenți când a venit vorba de acest subiect, se pare că încrederea lor în vaccin a mai crescut și au ales să se imunizeze. Conform noilor informații, o nouă tranşă de vaccin Moderna soseşte, duminică, în România.

Doze noi de vaccin în România

O nouă tranşă de vaccin Moderna, constând în 76.800 de doze, soseşte, duminică, în ţară, pe cale terestră, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Dozele de vaccin vor fi distribuite în mai multe spitale:

*Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 36.000 doze;

*Centrul Regional de Depozitare Braşov: 14.400 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 9.600 doze;

*Centrul Regional de Depozitare Craiova: 4.800 doze;

*Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 12.000 doze.

Cele 36.000 de doze vor rămâne în depozitul central de la Institutul “Cantacuzino”, până când vor fi distribuite la depozitele din Constanța și Iași.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că în perioada 7-9 mai va avea loc un maraton de vaccinare în București, așa cum a fost organizat sâmbătă la Timișoara. Cine vrea să ia parte la acest eveniment, va trebui să se prezinte la centrele în care se organizează, având asupra lui doar actul de identitate.

„Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la Bucureşti. Foarte probabil, locaţiile vor fi două: la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Trebuie să combinăm acest eveniment medical cu unul social şi cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate.”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu speră că astfel de evenimente vor avea succes, pentru că vor putea lua parte la ele toți românii, indiferent de zona din care provin. Coordonatorul spune că va fi o alternativă bună pentru cei mai comozi, care nu se programează la vaccin sau pentru cei care nu se pot deplasa sau nu se descurcă cu platforma.

Doze administrare la nivel mondial

În mai puțin de cinci luni de la începutul campaniei de vaccinare, la nivel mondial au fost administrate peste un miliard de doze de vaccin anti-COVID-19. Din 1.002.938.540 de doze, cele mai multe au fost folosite în: Statele Unite (225,6 milioane), China (216,1 milioane) şi India (138,4 milioane).

Raportând cifrele la populație, se pare că Israelul este fruntaș în ceea ce privește vaccinare, şase din zece israelieni fiind deja complet vaccinaţi, cu ambele doze.

Comments are closed.