Știri

O româncă, nevoită să plătească o factură la telefon de 70.000 de lei. I se poate întâmpla oricui așa ceva!

Mulți dintre noi trecem, la un moment dat, prin situații dificile, la care nu ne așteptăm. De data aceasta, o româncă a primit o factură la telefon în valoarea de 70.000 de lei, sumă la care nu a mai ajuns niciodată. Se pare, însă, că adevărul este unul neașteptat și toți putem ajunge în situația aceasta.

Factură uriașă la telefon

O femeie din Sighet a avut o surpriză foarte neplăcută când a primit ultima factura pentru abonamentul de telefonie mobilă. Mai exact, ea este client Orange și lunar nu depășește suma de 100 de lei, dar de data asta a rămas șocată când a văzut ce scrie pe hârtie: 70.000 de lei. Niciodată nu a mai pățit să se lovească de atâtea zerouri.

Vezi și: Românii vizați de atacuri cibernetice. Cine sunt cei mai vulnerabili în fața hackerilor

Femeia s-a plâns vecinilor de cele întâmplate, iar aceștia i-au înțeles suferința și au sfătuit-o să meargă la un punct de lucru al companiei Organe, în speranța că a fost o greșeală de tipărire și suma reală ar fi cu totul alta. Angajatele au fost și ele foarte mirate de situație și au cerut ajutorul superiorilor, care nu au venit deloc cu vești bune pentru femeie, ci din contră.

Hackerii au dat lovitura

Cei de la conducere au analizat atent factura și i-au comunicat clientei lor că nu este nicio greșeală de tipar și că trebuie să plătească 70.111,19 lei. Femeia este complet șocată, pentru că niciodată nu a plătit mai mult de 100 de lei pe lună.

Reprezentanții companiei Orange iau în calcul posibilitatea ca telefonul să fi fost virusat, tehnică foarte cunoscută în rândul hackerilor. Aceștia inițiază apeluri către numere exotice, unde costurile sunt unele exagerat de mari.

Între timp, reprezentanții companiei Orange au blocat numărul de telefon până la achitarea integrală a facturii. Femeia a apelat la ajutorul unui avocat, care să o ajute să iasă din această situație. Ulterior, compania va fi acționată în instanță.

Comments are closed.