Știri

O vreme cumplită lovește toată România! ANM a anunțat ce ne așteaptă

Vești de ultimă oră pentru români. O vreme cumplită lovește întreaga țară. ANM a publicat cea mai recentă prognoza meteo pentru luna iulie. Ce ne așteaptă în următoarele săptămâni?

Vești de ultimă oră pentru românii care au în plan să plece în vacanță în luna iulie. O vreme cumplită afectează întreaga țară în următoarele săptămâni. ANM a publicat cea mai recentă prognoza meteo și vine cu detalii de ultimă oră.

Potrivit meteorologilor, în luna iulie vom avea episoade cu o caniculă severă, dar și mai multe reprize cu ploi torențiale, în diferite zone ale țării.

Astfel, în prima săptămână din luna iulie, adică în perioada 27 iunie– 4 iulie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toată țara.

ANM arată că cele mai ridicate valori termice urmează să fie înregistrate în regiunile vestice și nord-vestice. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi deficitar la nivelul întregii țări.

Cea de a doua săptămână a luna iulie vine cu temperaturi și mai crescute, însă și cu ploi torențiale în mai multe zone ale țării. Astfel, potrivit prognozei meteo publicate de ANM, în intervalul 04-11 iulie temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.

Referitor la cantitățile de precipitații, meteorologii anunță că acestea vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane. Pe de altă parte, regiunile vestice vor face excepție. Aici, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

La mijlocul lunii iulie avem temperaturi puțin mai scăzute, aproape de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile din țară. Totodată, potrivit prognozei publicate de ANM, în săptămâna 11-18 iulie, regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile intracarpatice. În restul țării în schimb, acesta va fi în general apropiat de cel normal pentru acel interval.

În ultima săptămână din luna iulie canicula se întoarce din nou. ANM anunță că în intervalul 18-25 iulie, temperaturile se vor situa peste cele specifice acestei perioade, în toate zonele din țară, însă în special în regiunile din partea de sud-vest.

În același timp, meteorologii mai anunță că la finalul lunii iulie, cantitățile de precipitații estimate vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării. În restul țării în schimb, acestea vor fi apropiate de cele normale.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.