Știri

Panică la Spitalul Județean Pitești! Pacienții au rămas fără oxigen

Clipe de panică la Spitalul Județean Pitești unde a căzut curentul, iar bolnavii din secția de Pneumofiziologie a unității spitalicești au rămas fără oxigen. Pacienții care aveau nevoie de oxigen au fost conectaţi la tuburile deja existente.

Pacienți rămași fără oxigen din cauza unei pene de curent

Incidentul s-a produs în după-amiaza zilei de joi, conform unui anunț făcut chiar de către reprezentanții Spitalului Judeţean Piteşti. În jurul orei 13: 40 a fost întreruptă furnizarea energiei electrice, în cadrul secției unde sunt trataţi pacienţi diagnosticaţi cu temutul virus.

Cadrele medicale au acţionat de urgență. Menționăm faptul că în secția respectivă erau internați 30 de pacienți, cei mai mulți conectați la concentratoare de oxigen.

Pentru a evita punerea vieților acestora în pericol, a fost apelat Serviciul de Ambulanță Argeș, solicitându-se sprijin de urgență!

Din fericire, defecțiunea care nu a depins de spital a fost remediată în 10 minute. Preventiv, reprezentanţii ISU Argeş au decis montarea în curtea Spitalului Judeţean Pitești a unui generator, pentru a preîntâmpina o nouă întrerupere a alimentării cu energie electrică.

Reprezentanții spitalului au precizat că avaria a fost una zonală și nu s-a întâmplat din cauza instalației electrice a unității spitalicești în cauză. Tot ei au subliniat că starea de sănătate a pacienților nu a fost afectată de acest incident.

Reamintim faptul că în urmă cu o săptămână, patru pacienți de la Spitalul Târgu Cărbunești au murit după ce instalația unității spitalicești a rămas fără oxigen. Medicii au activat planul roșu! În spital se aflau internați 150 de bolnavi.

Cei care aveau nevoie de oxigen au fost ventilați manual în ambulanțe, iar apoi a început transferul lor spre alte spitale.

Patru pacienți au murit după ce s-a stricat instalația de oxigen a spitalului

Patru oameni și-au pierdut viața la spitalul din Târgu Cărcubești. Autoritățile au deschis o anchetă și continuă cercetările. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Potrivit informațiilor apărute în presă, instalația funcționa, dar nu mai avea oxigen.

Din cei 150 de pacienți internați la acel moment în Spitalul din Târgu Cărbunești, aproximativ 90 necesitau suport de oxigen.

Comments are closed.