Știri externe

Papa Francisc are probleme de sănătate. A stat trei ore în operație

Papa Francisc se confruntă cu probleme de sănătate. Din nefericire, suveranul pontif a fost operat duminică, 4 iulie și se află sub atenta supraveghere a medicilor. Papa de la Roma a stat trei ore în operație. Medicii i-au îndepărtat o parte din colon.

Cum se simte Papa Francisc după operația la colon

Papa Francisc va rămâne încă 7 zile în spital după hemicolectomia pe care a făcut-o la finalul săptămânii trecute. Are o stare generală bună, dar va rămâne sub supravegeherea medicilor.

Este pentru prima dată când suveranul pontif se internează în spital de când a fost ales în 2013. El a mai suferit o intervenție pentru cataractă, în urmă cu doi ani.

Papa are o parte dintr-un plămân îndepărtat în urmă cu mulți ani și suferă de sciatică.

Conform presei străine, Papa Francisc a ajuns la spital duminică după-amiază, cu mașina personală, însoțit doar de către șofer și de un consilier.

Papa a suferit o hemicolectomie stângă, o procedură în care este îndepărtată o parte a colonului. A fost prima dată când Vaticanul a dezvăluit natura specifică a intervenției chirurgicale la care a fost supus Papa Francisc.

Declarația nu preciza dacă decizia medicilor de a îndepărta o parte din colon a fost luată înainte sau în timpul intervenției chirurgicale.

10 medici au făcut parte din echipa care l-a operat pe Papa Francisc

Potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, 10 medici au făcut parte din echipa care l-a operat pe Papa Francisc.

Operația programată a fost pentru stenoză diverticulară simptomatică a colonului, o afecțiune în care pungi asemănătoare sacilor ies din stratul muscular al colonului, făcând-ul să devină îngust.

Pe lângă durerea pe care o provoacă, afecțiunea, care este mai frecventă la persoanele în vârstă, poate duce la balonare, inflamații și dificultăți în mișcarea intestinului.

Papa Francisc este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor. Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741). De asemenea, este primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

Comments are closed.