Știri

Patriarhul Daniel, în Pastorala de Paște: “să transformăm pandemia în întărire în credință”

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj plin de credință și rugăciune în Pastorala de Paște de anul acesta. PF îndeamnă oamenii să fie solidari, să se ajute unii pe alții și să se apropie mai mult de Dumnezeu. În pastorala de Paște, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române vorbește și despre pandemia și criza medicală și ne spune ce trebuie să facem să ne fie mai ușor în această perioadă.

PF Daniel: Pandemia ne cheamă să prețuim viața

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj plin de însemnătate în tradiționala pastorală de Paște. Dat fiind contextul pandemic în care ne aflăm, PF Daniel spune să ne aplecăm mai mult spre rugăciune și spre Dumnezeu, să fim solidari și să înțelegem că pandemia ne cheamă să prețuim viața și sănătatea. Să transformăm pandemia în întărire în credință.

Această perioadă de criză medicală poate fi transformată într-o perioadă de întărire în credință, mai ales prin rugăciune și prin sporire a iubirii noastre față de oamenii aflaţi în suferință.

Totodată, criza medicală sau pandemia ne cheamă să preţuim viaţa şi sănătatea noastră, precum şi viaţa şi sănătatea semenilor noştri, ca fiind daruri primite de la Dumnezeu, pe care însă trebuie să le protejăm cu multă responsabilitate spirituală şi sanitară, se arată în pastorala de Paște.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Mai ales în acest an în care cu toții suntem greu încercați de criza medicală, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române ne transmite să avem o relație mai bună cu românii din jurul granițelor țării, precum și cu cei din diaspora română.

Citește și: Zile libere de Paște 2021

Potrivit PF Daniel, aceste vremuri ne arată cât de fragilă este viața omului pe pământ și cât de mare nevoie este să păstrăm legătura du Divinitatea.

Paștele Ortodox 2021 – Săptămâna Mare

Începând de luni, 26 aprilie 2021, creștinii ortodocși au intrat în Săptămâna Mare, cunoscută și sub numele de Săptămâna Patimilor. La finalul acestei săptămâni Iisus va fi răstignit pe cruce, după care va Învia. Paștele sau Învierea Domnului este una dintre cele mai mari sărbători creștine. Postul Paștelui ține 40 de zile și este considerat cel mai lung și mai aspru post din timpul anului bisericesc.

Comments are closed.