Știri

Pe 13 septembrie sună clopoțelul. Reguli pentru toții elevii care încep școala

Este oficial! Pe 13 septembrie începe școala. În toate unitățile de învățământ din România va suna clopoțelul. Elevii sunt așteptați să se întoarcă la cursuri, cu prezență fizică de data aceasta. Autoritățile au anunțat că își doresc ca școala să rămână în format fizic, dar pentru asta trebuie să existe și condiții epidemiologice optime.

Reguli pentru elevii care încep școala din toamnă

Se fac pregătiri pentru debutul unui nou an școlar. Autoritățile pun la punct ultimele detalii pentru ca școala să înceapă în condiții optime, pentru toți elevii. Anul acesta vor fi organizate festivități de deschidere cât mai aproape de normalitate, a declarat premierul României. Totuși, masca de protecție va fi obligatorie, iar durata acestor festivități va fi de cel mult o oră și jumătate.

Știu că este complicat, dar am încredere că vom găsi cele mai bune soluții. Este un moment important în viața fiecărui elev și aș vrea să ne bucurăm împreună în această zi, a transmis Florin Cîțu.

În completare, Ministrul Educației, a spus că festivitățile de deschidere vor putea fi organizate la exterior, maxim o oră și jumătate, și că elevii vor fi obligați să poarte masca de protecție. Sorin Cîmpeanu este conștient de faptul că vor fi aglomerări și că de aceea este nevoie ca elevii să fie protejați.

Autoritățile își doresc revenirea la normalitate, după un an în care școala a fost online, iar elevii au pierdut foarte multă materie.

Structura anului școlar 2021-2022

Noul an școlar începe pe 13 septembrie 2021 și se încheie pe 11 iunie 2022, având 34 de săptămâni. Anul școlar 2021-2022 este împărţit în două semestre şi trei vacanţe, din care două pentru toţi elevii, și o vacanţă pentru elevii din ciclul primar şi copiii de  grădiniţă.

Facem menținea că este unul dintre cei mai scurți ani școlar din istoria recentă.

Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, iar pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică și pentru cele din învățământul profesional, învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

Comments are closed.