Știri

Pedepse dure pentru profesorii agresivi! Ce pățesc cadrele didactice care nu se comportă cum trebuie

În România, agresiunile din instituțiile de învățământ reprezintă o problemă reală, cu care ne confruntăm de mult timp. Astfel de situații se regăsesc în multe școli și grădinițe, iar autoritățile vor să ia măsuri radicale în acest sens. Cadrele didactice vinovate riscă pedepse grele.

Vești rele pentru profesori

O educatoare de la o creșă din Pitești a fost reținută marți, 10 mai, după ce a avut un comportament indisciplinar la locul de muncă. Femeia e acuzată de purtare abuzivă, deoarece a agresat niște copii care frecventează acel loc care, ulterior, au vorbit acasă despre situație, iar părinții au luat măsuri.

Nu este singura situație de acest gen, motiv pentru care oficialii vor să ia măsuri în acest sens. La o conferință organizată de Școala 9, Antoneta Bolchiș, secretar de stat din Ministerul Educației, a fost întrebată „ce planuri are Ministerul Educației cu profesorii agresivi”, clarificând, astfel, situația.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Specialiștii susțin că măsurile ar trebui înăsprite pentru profesorii agresivi, pentru a le oferi acestora o lecție și pentru a-i proteja pe copii. În acest moment, doar unu din zece profesori cercetați disciplinar e dat afară din învățământ, iar pedepsele sunt unele simple, precum avertisment, mustrare scrisă și scăderi salariale.

Se schimbă legea pentru profesori

Senatoarea PNL Alina Gheorghiu a încercat anul trecut ca cei aflați în astfel de situații să fie înlăturați de la catedră, dar acest lucru a fost respins. Secretarul Antoneta Bolchiș spune că are deja planuri în acest sens, două idei mai exact, dar i le va prezenta ministrului și apoi va reveni cu explicații în acest sens.

Ștefan Pălărie, membru USR în Comisia pentru Învățământ din Senat, consideră că profesorii cu probleme ar trebui supravegheați în timpul orelor de curs de către un specialist, un psiholog, care să constate ce soluție ar funcționa. De altfel, ar ajuta mult și discuțiile cu elevii, care să spună exact cum se comportă cadrele didactice, care este starea lor de zi cu zi.

Comments are closed.