Știri

Pelerinaj la Brâul Maicii Domnului. Rugăciunea sfântă care te scapă de necazuri și boli

Zi deosebit de importantă pentru credincioșii ortodocși din România. Au ocazia să se roage, în același loc, la racla cu Brâul Maicii Domnului, la moaștele Sfântului Stelian, dar și la veșmintele Sfintei Parascheva de la Iași. Toate acestea se află la Catedrala Sfintei Cuvioase Parascheva din Voluntari. Mii de credincioși se înghesuie să ajungă la rugăciune în ultima zi de pelerinaj.

Pelerinaj la Brâul Maicii Domnului

Racla cu Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Catoxenia din Grecia a fost adusă în țara noastră mai exact la Catedrala Sfintei Cuvioase Parascheva din Voluntari. Din toate colțurile țării au venit credincioși care să se roage la raclă, dar și la un fragment din moaștele Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor. Pelerinii se pot închina și la un set de veșminte ale Sfintei Parascheva de la Iași.

Este cunoscut faptul că nu de puține ori, credincioșii care s-au rugat cu tărie la racla cu Brâul Maicii Domnului, au primit ajutor. Se spune că mulți oameni s-au vindecat de boli grele, iar femeile care nu puteau avea copii, au rămas însărcinate.

Rugăciunea Brâul Maicii Domnului tămăduiește orice suferință

Această rugăciune este foarte puternică și aduce alinare celor care o rostesc cu încredere. Rugăciunea Brâul Maicii Domnului oprește orice boală și suferință. Este alinarea celor care nu mai găsesc răspunsuri. Aprinde o lumânare sfințită și rostește cu voce tare această rugăciune:

Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te, ceea ce eşti plina de dar, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecului tău, că ai născut pe Hristos, Mântuitorul sufletelor noastre.

Prea Sfântă Marie, roagă-te pentru noi păcătoşii, acum şi în ceasul morţii noastre.

Sub îndurările tale scăpăm şi noi. Rugăciunile noastre nu le trece cu vederea şi de primejdii ne scapă, una Curată şi Binecuvântată.
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, apără, mântuieşte şi păzeşte pe robul tău (numele) de tot răul şi necazul, de toate bolile şi durerile, de toate farmecele, vrăjitoriile şi blestemele, ca întreg şi sănătos sa fie robul tău. Amin.

Ca şi cu o comoară luminata, Preacurată de Dumnezeu Născătoare cu prea cinstitul tău brâu, robul tău, (numele) se încununează şi se luminează, bucurându-se şi în taină se veseleşte, Stăpână, strigând către tine:

Bucură-te, coroană cinstită şi cununa dumnezeieştilor măriri.
Bucură-te, ceea ce eşti mărirea împlinirii, a veşnicei măriri şi veselii.
Bucură-te, prin care răsare bucuria.
Bucură-te, prin care piere blestemul. (…)

Potrivit Tradiției Bisericii Ortodoxe, cinstitul Brâu al Maicii Domnului a fost țesut din fire de cămilă, de însăși Fecioara Maria.

Comments are closed.