Știri

Pelerinaj la Șumuleu Ciuc cu 50.000 de persoane. Oamenii s-au putut vaccina la maratonul organizat de un călugăr

De când au fost ridicate restricțiile, oamenii se bucură de libertate din toate punctele de vedere. La Șumuleu Mic a fost organizat un pelerinaj cu ocazia Rusaliilor catolice, la care au participat aproximativ 40.000 de persoane. Pelerinajul a fost unul atipic, pentru că a încurajat și vaccinarea, fiind organizat un maraton special.

Pelerinaj cu lecții de vaccinare

Aproximativ 40.000 de oameni participă, sâmbătă, la tradiţionalul pelerinaj de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, județul Harghita. După ce restricțiile au fost ridicate și pelerinajele sunt permise, catolicii s-au putut bucura de slujbele speciale de Rusalii.

Credincioși din toată țara, dar și din afara ei, au venit la marele eveniment. Încă de dimineață, aceștia au pornit chiar și pe jos până sus la mănăstire, aproximativ 3 km. Unii spuneau chiar că au mers zeci de kilometri pentru a ajunge la unul dintre cele mai importante pelerinaje, la care, în final, s-au numărat 50.000 de oameni. Credincioșii au fost foarte încântați că au avut posibilitatea să ia parte la această adunare, având în vedere că anul trecut nu a avut loc. De atâta fericire, nu s-a mai ținut cont nici de distanțarea socială.

Vaccinare cu succes

Pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc este considerat cel mai mare din Europa de Est. Oamenii au continuat să vină la poalele muntelui pe tot parcursul rugăciunilor și, la final, au trecut și pe la maratonul de vaccinare organizat de un călugăr.

Oamenii au fost încântați de această inițiativă și mulți au ales să se vaccineze. I-a încântat ideea că nu au avut nevoie de programare și nu au stat prea mult la coadă.  Imunizările s-au făcut în curtea spitalului din vecinătatea bisericii franciscane. Vaccinarea era fără programare, cu serurile de la Pfizer şi Johnson&Johnson.

Mai mult, a crescut încrederea în vaccin faptul că un călugăr a fost cel care a avut inițiativa de a realiza acest eveniment. Călugărul a mărturisit că a înmormântat prea mulți oameni care au murit din cauza acestui virus și a ajuns să aibă încredere în medicină.

„Am fost în spital de covid și nu mi-a plăcut. Și am înmormântat destul destul de mulți oameni care au murit. Eu sunt bucuros dacă oamenii au încredere în ceea ce am învățat eu la Teologie. Și eu trebuie să am încredere în ce a învățat doamna doctor în facultate. Dacă nu avem încredere reciproc în celălalt, atunci comunitatea noastră o să ajungă foarte rău”, spune călugărul Böjte Csaba.

Comments are closed.