Știri

Pensionarii nu vor mai primi pensiile de la poștași. Schimbări la Poșta Română

Pe viitor, pensionarii nu vor mai primi pensiile prin intermediul poștașilor care acum merg din poartă în poartă. Modul de distribuire a banilor către vârstnici s-ar putea schimba total, iar vestea vine din partea directorului național al Poștei Române.

Pensionarii nu vor mai primii pensiile de la postași

Distribuirea pensiilor prin poștași ar putea deveni o amintire. Poșta Română și-a propus să schimbe modul de distribuție a banilor prin dotarea localităților cu bancomate, chiar și în satele de mici dimensiuni.

Compania a început un proces de modernizare și din acest motiv va face schimbări importante. Venirea poștașului la domiciliul beneficiarului, pentru a aduce pensia, are toate șansele să devină o amintire.

Horia Grigorescu, directorul general al Poștei Române a spus că pensiile nu vor mai fi distribuite fizic, iar asta ar ajuta compania să rămână o forță importantă pe piața de profil.

“Suntem conștienți că pensiile de stat nu vor mai fi distribuite fizic într-un orizont de timp mediu și de la această realitate va trebui să plecăm dacă vrem să punem bazele unei supraviețuiri reale a Poștei Române, să rămână un jucător important pe această piață”, a spus Horia Grigorescu pentru Profit.ro.

Directorul Poștei Române are și o variantă înlocuitoare pentru distribuirea pensiilor prin intermediul poștașilor. Compania are în derulare un proiect care ar putea permite dotarea localităților rurale și a celor mici urbane cu bancomate, dar și POS-uri și servicii financiare în interiorul oficiilor poștale.

Mai mult decât atât, pe viitor Poșta Română are în plan să creeze conturi poștale care se vor transforma în conturi bancare.

Venim în sprijinul oamenilor care nu au acces la servicii financiare, dar și în sprijinul companiei, în supraviețuirea și reconstruirea acestei companii în viitor, a mai spus directorul instituției.

Potrivit unui proiect de OUG lansat în dezbatere publică, în 2021, valoarea punctului de pensie va fi “îngheţată” la 1.442 lei, urmând ca începând cu anul 2022 valoarea punctului de pensie să se majoreze cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

Comments are closed.