Știri Sănătate

Pericolul ascuns din roșii. Sunt cu adevărat nocive pentru sănătate

Se apropie vara, și odată cu ea și apariția multora dintre fructe și legume. Printre acestea, cele mai consumate sunt roșiile, fiind un aliment ușor, bogat în vitamine. Se pare, însă, că acestea pot fi un adevărat pericol pentru sănătatea noastră dacă nu sunt alese așa cum trebuie.

Cum recunoaștem roșiile periculoase

Rosiile Sunt printre cele mai consumate alimente pe timpul verii. Sunt ușoare și gustoase, au foarte puține calorii și o mulțime de proprietăți. Se pare că rosiile nu sunt atât de bune precum credeam, mai ales cele tratate, stimulate, care sunt chiar un pericol pentru sănătate.

Vezi și:Alimentele congelate, un adevărat pericol pentru sănătate. Ce preparate ar trebui să evităm

Specialiștii spun că cele mai periculoase sunt roșiile țuguiate, iar acestea sunt cele mai răspândite la vânzare. Fermierii încearcă să sară în apărarea lor și susțin că acel ”moț” ar fi o anume caracteristică a unui soi bulgăresc, însă specialiștii susțin că este vorba de cu torul altceva. Mai exact, țuguiul indică faptul că roșiile au fost crescute forțat, cu diverse chimicale.

Medicii spun că acele chimicale aduc o mulțime de probleme de sănătate, de la cele gastrice până la boli de piele. Trebuie să fim atenți înainte să cumpărăm roșii, să ne asigurăm că nu ne punem în pericol viața.

Cât costă roșiile pe piață

În ultimii ani, roșiile au devenit cu adevărat un lux pentru români. Prețurile au crescut radical sezonul acesta, mai ales la început, când Zconcurenta nu este așa de mare. Tarabele sunt pline de diferite soiuri, dar nu toate sunt bune pentru consum.

Prețul a explodat și cu greu găsești aceste alimente la un preț sub 10 lei. Pe piețe și în supermarketuri se vinde un kilogram de roșii și cu 20 de lei, sub pretextul că ar fi românești, dar mulți le aduc din afară și le vând aici la un preț uriaș.

Comments are closed.