Magazin

Petrecerile de Paște, interzise chiar și acasă. Câte persoane te pot vizita

Petrecerile de Paște sunt interzise, chiar și acasă. Restricțiile de coronavirus stau în calea petrecăreților chiar și de Paște, în contextul actual al pandemiei de coronavirus din țară. Încă din data de 15 octombrie 2020, organizarea petrecerilor este interzisă atât acasă, cât și în restaurante. Iată câte persoane se pot aduna la un grătar, la iarbă verde sau chiar în curtea proprie!

De 1 Mai și de Paște, petrecăreții trebuie să se distreze cu limită. Petrecerile sunt încă interzise în toată țara, indiferent de locul organizării, acasă, la restaurant sau în natură, la iarbă verde.

Petrecerile de Paște, interzise și acasă

Fie că au loc în restaurante sau locuinţe, petrecerile sunt încă interzise, din data de 15 octombrie, anul trecut. Petrecăreții care vor să se distreze într-un număr cât mai mare riscă să fie sancționați de oamenii legii și să primească amenzi usturătoare.

Dacă vrei să organizezi o petrecere de 1 Mai sau de Paște la tine acasă, în curte, sau la iarbă verde, trebuie să ții cont, în primul rând, de numărul de participanți, pentru a nu risca să fii sancționat. În curte, la grătar sau în propriul apartament, au voie să se distreze maxim șase participanți.

Potrivit HG 432/2021, sunt interzise evenimentele private organizate în spaţii închise sau deschise în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele sau săli/corturi de evenimente. Polițiștii vor efectua verificări în lăcașele de cult, dar și în pădurile unde de obicei se organizează grătare sau picnicuri.

Ce amendă pot primi cei care nu respectă legea

Zonele de agrement vor fi și ele verificate, pentru a evita răspândirea virusului COVID-19.

“Poliţiştii vor fi prezenţi în astfel de locaţii. Scopul nostru nu este să amendăm, ci să prevenim răspândirea virusului”, a declarat recent purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Ciprian Romănescu.

Conform oamenilor legii, nu este permisă formarea grupurilor mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii. Petrecăreții care nu vor respecta recomandările vor fi sancționați cu amendă de la 500 la 2.500 de lei.

Carantina de noapte se ridică de Înviere, însă cluburile de noapte rămân închise. Pentru familiile care locuiesc împreună sau sunt în contact permanent, limita este de 10 persoane sub același acoperiș. Dacă este chemată pentru petrecere, zgomot, muzică, poliția va acționa în consecință.

Adrian Olănescu
Adrian Olănescu este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV și mai apoi a lucrat la Știrile Pro TV. Dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.