Magazin

Plante de apartament. Care sunt florile cel mai ușor de întreținut

Plantele de apartament au devenit foarte căutate în ultimii ani, datorită beneficiilor pe care le aduc într-o locuință. Înfrumusețează spațiul, te ajută să acoperi goluri din locuință, unde nu se potrivește niciun obiect de mobilier, aduc lumină și purifică aerul din interior. Alegerea plantelor pentru casă nu este ușoară și se face în funcție de nevoile plantei. Nu toate plantele supraviețuiesc în interior, unele au nevoie de multă lumină, altele de zone întunecate.

Care sunt plantele potrivite pentru apartament

Pentru un apartament, plantele potrivite sunt cele puțin pretențioase, care rezistă bine și în spații întunecate. Pentru interior ai nevoie de plante care nu eliberează dioxid de carbon în timpul nopții și  care te scapă de toxinele prezente în vopseaua de pe pereți, în adezivii finisajelor, în lacul mobilierului sau chiar în detergenții cu care speli lenjeriile de pat.

Limba soacrei este o plantă deloc pretențioasă, potrivită pentru orice apartament. Chiar dacă îi place lumina soarelui, rezistă foarte bine și în locuri slab luminate. Nu are nevoie de mult spațiu și se udă foarte rar: de două ori pe lună în timpul verii și o dată pe lună în timpul anului.

Plante de apartament. Ce flori se potrivesc locuinței tale

Este o plantă potrivită pentru orice încăpere, dar mai ales pentru dormitor, pentru că se spune că oxigenează atmosfera din încăpere în timpul nopții.

Palmierul Areca este, de asemenea, o plantă potrivită pentru apartament. Dacă vrei o plantă mai mare, care să ocupe mai mult spațiu și să-ți aducă o pată de culoare în locuință, poți opta pentru această plantă decorativă înaltă. Are aspect de tufă, cu frunze ample care se curbează în sus.

Plante de apartament. Ce flori se potrivesc locuinței tale

Palmierul Areca iubește lumina, dar nu razele directe ale soarelui. Se udă regulat și are nevoie ca frunzele să-i fie șterse de praf, atunci când acesta se depune. Palmierul se potrivește într-un dormitor sau living generos întrucât ocupă destul de mult spațiu.

Feriga de cameră este o plantă de apartament care se udă puțin doar atunci când la suprafață pare că pământul este uscat, mai exact de două ori pe săptămână vara și de trei, maxim 4 ori pe lună iarna. Dacă optezi pentru această plantă în locuința ta, trebuie să știi că îi place să fie izolată de alte plante. Este perfectă pentru dormitor, într-un spațiu optim. Dacă este înghesuită i se usucă vârfurile.

Plante de apartament. Ce flori se potrivesc locuinței tale

Florile schimbă enorm aspectul unei camere, așa că nu ar trebui să lipsească din nicio locuință. Unele dintre ele sunt foarte ușor de întreținut și se dezvoltă fără să aibă nevoie de o îngrijire specială, ceea ce înseamnă că te vei putea bucura de ele timp îndelungat fără efort.

Comments are closed.