Magazin

Plante de apartament. Cum le alegi pe cele care îți aduc fericirea în casă

Plantele de apartament care aduc fericirea în casă. Modul în care alegi plantele pentru locul în care trăiești este foarte important pentru că acestea nu doar împrospătează aerul și au rol decorativ, ci pot să aducă iubire, înțelegere și belșug pentru cei care le îngrijesc.

Plantele care aduc iubire și înțelegere în casă

Într-un interviu pentru Antena 3, un inginer horticultor a dezvăluit care sunt plantele ce ne pot aduce iubire și înțelegere în casă, și cum trebuie să le îngrijim ca să le avem multă vreme.

Vâ invit să vă uitaţi pe masa mea să vedeţi câtă fericire încape în aceste ghivece. Am ales câteva plante despre care se spune că aduc fericirea, a spus inginerul horticultor Oana Matei.

Oana Matei a spus că există pomul fericirii, cu denumirea științifică arucaria, trifoiul cu patru foi, sau Oxalism, busuiocul și sporul casei.

Pomul fericirii este un brăduț de cameră care se ține și iarna la interior și are un regim asemănător cu al coniferelor.

Trifoiul cu patru foi este o plantă care aduce fericire în casa noastră. Trebuie să știți că această plantă iubește soarele, astfel încât aveți grijă ce loc îi găsiți în locuință.

Plante de apartament. Cum le alegi pe cele care îți aduc fericirea în casă

Busuiocul este o plantă considerată sacră care are foarte multe calități asociate cu o stare de bine, spune inginerul horticultor.

O plantă venită de undeva din zona Indiei și considerată sacră în aproape toate religiile, inclusiv la noi, pentru că aghiasma se face cu busuioc, el se pune și la icoane. Busuiocul are calități științifice datorate în principal uleiurilor volatile pe care le conține. Aceste calități au fost corelate cu o stare de bine, și se spune despre busuioc că aduce fericirea, a precizat Oana Matei.

Plante de apartament. Cum le alegi pe cele care îți aduc fericirea în casă

O altă plantă care face bine casei în care stă este Sporul casei. Este o plantă foarte populară care înflorește de primăvara devreme până toamna târziu.

Plante de apartament. Cum le alegi pe cele care îți aduc fericirea în casă

Denumirea științifică este Impatiens. Planta trebuie plasată într-un loc cu soare indirect sau semiumbră.

Comments are closed.