Știri

Plănuiți să plecați la mare? Luați în calcul acest lucru cerut de hotelieri

Se dorește ca anul acesta să fie mai bun din punct de vedere turistic decât 2020, iar hotelierii se pregătesc să-și primească clienții. Premierul României a declarat că la 1 iunie se va face un prim pas spre relaxarea măsurilor, iar speranțele românilor merg spre o vară în care să se bucure de mare și de munte. În același timp, hotelierii fac eforturi să se asigure că le vor oferi turiștilor condiții de siguranță.

Teste rapide în hoteluri

Din dorința de a avea un an bun, turistic, hotelierii se gândesc la variantele prin care vor putea primi clienții, la o capacitate cât mai mare, și în condiții de siguranță. În acest fel, ei plănuiesc să introducă teste rapide pentru turiști care nu sunt vaccinați și care nu prezintă test Covid-19 negativ valabil.

Am făcut un pas în față și am spus că e important că toți cei care vin la noi să aibă un sentiment de siguranță. E important pentru turiști dar și pentru oamenii care lucrează la noi, a declarat Dragoș Anastasiu, antreprenor la Antena 3.

Acum, de 1 mai și Paște, capacitatea maximă admisă în unitățile de cazare este de 70%. Cu siguranță sunt mulți români interesați să petreacă Paștele și 1 mai la mare, însă nu trebuie să uite că pandemia de coronavirus nu a trecut și este imperios necesar să respecte regulile de protecție și să păstreze distanța fizică recomandată de autorități.

Cât despre hotelieri, ei fac tot posibilul să fie conformi cu legea și să poată primi turiștii în condiții de siguranță.

Și atunci spunem așa: dacă sunteți vaccinați, e minunat, arătați-ne un document. Dacă aveți anticorpi, e minunat, arătați-ne un document. Dacă nu, va rugăm să va testați, fie că v-ați testat PCR cu 72 de ore înainte, fie că faceți un test rapid, non-invaziv, și pe care îl puteți face cu o zi înainte sau îl faceți la noi, a declarat la Antena 3, antreprenorul Dragoș Anastasiu.

Este important de menționat că toate cheltuielile privind testele pentru depistarea coronavirusului vor fi suportate de către hotelieri.

Rămâne de văzut câți vor implementa această măsură de siguranță și mai ales, care va fi cererea la mare în minivacanța de Paște.

Comments are closed.