Știri

Ploi și vijelii puternice în aproape toată țara! Alertă meteorologică de ultimă oră

ANM a prelungit codul de vreme rea. Peste jumătate din țară se află sub avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ. Codul galben este valabil toată ziua de miercuri, până la orele 21.00.

Cod galben de vreme severă în România

Potrivit meteorologilor sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ. În intervalul menționat (24 august, orele 10-21.00) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele montane, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și vestul Munteniei.

Specialiștii ANM anunță că vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Avertizare de caniculă

Miercuri, 24 august a intrat în vigoare o avertizare meteo de caniculă care rămâne valabilă până pe 27 august. Meteorologii anunță că local în Moldova, Dobrogea și Muntenia, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pe arii restrânse va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade.

Joi, vineri și sâmbătă (25, 26, 27 august) în vestul, sudul și estul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Potrivit ANM, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade.

Prognoza specială pentru Municipiul București în perioada 24 -27 august 2022. Specialiștii ANM anunță că în acest interval, în Capitală, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de
unități.

Temperaturile maxime vor fi de 32…35 de grade, iar cele minime de 18…20 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Reamintim faptul că în seara zilei de marți, 23 august, meteorologii au emis o avertizare nowcasting de furtună în București și mai multe județe din țară, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis o avertizare RO-Alert: evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție.

Comments are closed.