Știri

UPDATE/ Zeci de gospodării afectate de inundații. Ploile fac ravagii în România

UPDATE/ Până la această oră, zeci de gospodării din mai multe județe din țară au fost afectate de inundații. Au fost distruse drumuri, iar pompierii au intervenit pentru a evacua apa din gospodăriile oamenilor. Cele mai afectate județe au fost: Brașov, Argeș și Vrancea.

FOTO ANTENA 3

În Brașov, Moieciu, Săcele și Predeal au fost afectate peste 30 de gospodării. Pompierii și jandarmii participă la această oră la evacuarea apei din subsoluri și curți. Au fost chemați la datorie și pompierii din turele libere.

FOTO ANTENA 3

Un grup de turiști din Munții Bucegi au avut nevoie de intervenția salvatorilor. Rămăseseră blocați în zona Padina și la Cabana Brătei.

Știrea inițială. Nu scăpăm de ploi nici în perioada următoare. După caniculă, în România s-au instalat alertele de precipitații. Se anunță ploi abundente, cantități de apă însemnate, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Avertizare meteo cod galben 29 august ora 11.00 – 30 august ora 09.00

Meteorologii au emis o avertizare meteo tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova, Maramureș, local în Oltenia și Muntenia, precum și la munte vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Specialiștii ANM au transmis că ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25-35 l/mp și pe alocuri 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Cod portocaliu de ploi abundente până luni, 30 august

Duminică, 29 august, la orele 11.00, a intrat în vigoare un cod portocaliu, de ploi abundente care va expira abia luni, 30 august la orele 06.00.

Ploile fac ravagii în România. Alerte ANM de vreme severă

Ploile fac ravagii în România. Alerte ANM de vreme severă

Astfel, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au transmis că în intervalul menționat, în sudul Transilvaniei, în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua abundent și îndeosebi prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 40-60 l/mp.

Cum se anunță vremea în Capitală

Meteorologii au emis și prognoza specială pentru Municipiul București, valabilă până luni, 30 august, ora 09.00. Aflăm astfel că cerul va fi temporar noros, iar cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului și din nou pe parcursul nopții, vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice.

În ceea ce privește regimul pluviometric, aflăm că ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi în jur de 27 de grade, iar cea minimă de 16-17 grade.

Comments are closed.