Știri

PNL a votat! Nicolae Ciucă, propunerea finală de premier

În ultima vreme se vorbește tot mai mult în lumea politică despre propunerea finală de premier, după ce au avut loc o mulțime de schimbări în acest sens. În urma votului de astăzi, PNL l-a votat în unanimitate pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru.

Florin Cîțu l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier

În ședința de azi, Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării Naționale, a fost votat în unanimitate de către liberali pentru funcția de premier. După ce s-a declarat că Florin Cîțu ar fi singura propunere pentru această funcție, se pare că decizia s-a schimbat și Nicolae Ciucă este cel care va deschide guvernarea rotativă.

Ședința PNL a fost una de scurtă durată, care a avut loc într-o videoconferință. Conform surselor, se pare că și președintele PNL, Florin Cîțu, l-a votat tot pe Nicolae Ciucă.

Rareș Bogdan a declarat că reprezentanții PNL au decis că Nicolae Ciucă este cea mai bună opțiune pentru premier, datorită multelor motive care îl recomandă pentru această funcție importantă. De asemenea, Gheorghe Flutur, vicepreședintele PNL, a spus că este optimist și că PSD îl va vota pe Nicolae Ciucă pentru această funcție, pentru că merită să ajungă la conducerea Executivului din orice punct de vedere.

„Am convenit că Nicolae Ciucă e cea mai bună opțiune de premier. Din multiple motive ce țin de disciplină, de momentul pandemic actual, de parteneriatele asumate de domnia sa, dar și de capacitățile sale manageriale”, a declarat Rareș Bogdan, într-o conferință de presă în fața sediului PNL.

PNL a stabilit toate detaliile

PNL urmează să se întâlnească cu PSD la ora 16.00 pentru a negocia numele viitorului premier. Mai mult, liberalii au pus la punct orice detaliu. Mai exact, luni, 22 octombrie, vor să depună lista cu programul de guvernare și lista miniștrilor Cabinetului Ciucă, după care să aibă loc audieri marți și miercuri, iar joi cel mai târziu să fie învestit noul Guvern.

 

Comments are closed.