Magazin

Polenul de albine – beneficii uimitoare în sezonul rece. Cum trebuie să-l consumi

Polenul de albine vine la pachet cu o multitudine de beneficii uimitoare care fac bine organismului uman mai ales în sezonul rece. Polenul are o compoziţie chimică complexă care îl deosebeşte de toate celelalte produse vegetale. Tocmai de aceea consumul conferă un spectru de influenţă surprinzător de larg asupra multor afecţiuni şi disfuncţii ale organismului uman.

Ce este polenul crud de albine

Polenul crud este acea pulbere fină care se formează în staminele florilor, necesară pentru fecundare, pe care albinele o amestecă cu salivă şi o transportă în coşuleţele cu polen de pe picioruşele lor posterioare.

Polenul cules de albine este foarte nutritiv. Pentru albine, polenul crud reprezintă sursa lor de hrană, iar de calitatea polenului recoltat depind energia şi puterea de apărare a familiei de albine.

Beneficiile polenului

Pentru oameni, polenul de albine aduce o serie de beneficii. Conține multe vitamine, minerale, antioxidanți  și alte elemente nutritive care sunt implicate în creșterea apetitului. Polenul reduce nivelul presiunii arteriale, când aceasta este ridicată, are proprietăți antibacteriene, este antiinflamator, antioxidant, antiparazitar, dietetic și antidepresiv.

Polenul reprezintă una dintre cele mai importante surse de proteine vegetale, majoritatea sub formă de aminoacizi, care se absorb direct în tubul digestiv, fără a necesita un efort din partea organismului.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Se consideră că polenul reprezintă o sursă excelentă de proteine, mai ales pentru vegetarieni sau pentru cei ce ţin post. Compoziţia complexă a polenului crud face din acesta un aliment natural complet, foarte benefic pentru organismul nostru.

Valorile nutriționale ale polenului

Trebuie să știți că o linguriță de polen conține: 40 kcal, 0 g grăsimi, 7 g carbohidrați, 4 g zaharuri, 1 g fibre, 0 mg sodiu, 0 mg colesterol și 2 g proteine.

Polenul crud poate fi consumat atât în forma lui naturală, cât și in amestec cu sucuri naturale sau salate de fructe, la prima masă a zilei. Doza uzuală recomandată este de: Adulţi: 1 lingură/zi (15 g), Copii: 1 linguriță/zi (5 g)

Pentru eficiență maximă, este recomandată o cură de minim 7 săptămâni, de două ori pe an, primăvara și toamna. Cu toate astea, polenul crud poate fi consumat tot timpul anului.

Nu este indicat persoanelor alergice la polenul de flori, celor care iau medicamente anticoagulante, sau persoanelor însărcinate sau care alăptează.

Comments are closed.