Știri

Polițistul care a salvat o adolescentă de 14 ani. Ce a făcut bărbatul

Cătălin Milca este un polițist erou, care a salvat o adolescentă de 14 ani. Ce a făcut bărbatul a stârnit mii de aprecieri pe internet. Ministerul Afacerilor Interne, Romania a publicat pe Facebook povestea ce a primit o mulțime de laude.

„Se pregătea să încheie programul de lucru când a fost solicitat să intervină pentru salvarea unei adolescente, în vârstă de 14 ani, care amenința că se aruncă de la geamul locuinței, după o ceartă cu părinții.

– Cătălin, este nevoie de tine! Aceasta este adresa. Ia legătura cu colegii tăi și mergeți urgent! Oricând se poate produce tragedia!

A plecat imediat spre fata aflată în pericol. Fiind tată a doi copii, Cătălin se gândea doar cum să o ajute pe adolescentă să renunțe la gestul său de moment și să nu se întâmple o dramă pentru ea și părinții ei!

Ajuns la adresa indicată, i-a câștigat încrederea fetei și au vorbit despre problema care o măcina. A reușit rapid să o liniştească şi a convins-o să renunțe la gestul său.

După acest moment, tânăra a acceptat consilierea de specialitate a personalului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, astfel încât să nu se mai ajungă la astfel de decizii radicale.

Cătălin Milca are 38 de ani și este polițist în cadrul Serviciului de Ordine Publică Gorj. Anii de experiență profesională, dorința de a ajuta pe cineva atunci când se confruntă cu o problemă l-au ajutat să mai salveze o viață.

Iar acest caz, nu este primul de acest fel la care a participat. În luna noiembrie a anului trecut, Cătălin a convins o altă persoană, care amenința că își va pune capăt zilelor, să coboare de pe un stâlp.

Pentru reușita acestor misiuni au contat atât calitățile umane ale lui Cătălin, cât și faptul că a aprofundat pregătirea profesională pe această linie, urmând cursul de negociator în situații de criză.

Cătălin, pentru noi ești omul zilei!”

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.