Știri

Posibile întreruperi de curent din cauza codului portocaliu de furtună

Companiile de furnizare și distribuție a energiei electrice anunță posibile pene majore de curent din cauza codului portocaliu, emis astăzi de ANM, de furtuni majore cu tunete, descărcări electrice și vânt puternic.

NEWS ALERT: Companiile de distribuție și furnizarea energiei electrice spun că au programat sistemele de protecție a rețelei să întrerupă energia electrică în caz de furtuni majore care pot afecta rețeaua dar și consumatori.

Decuplați siguranțele în caz de furtună

ISU a transmis românilor să deconecteze de urgent siguranțele de curent electric în cazul apariției unei furtuni pentru a evita crearea de pagube materiale și mai rău rănirea persoanelor.

Chiar dacă clădirile în care vă aflați sunt dotate cu paratrăznete acestea pot să nu facă față din cauza serverității cu care se produc descărcările electrice.

Cod portocaliu de furtuni și vreme foarte rea

ANM a emis la ora 12:00 un nou cod portocaliu de furtuni și vreme rea valabil pentru mai bine de jumătate din țară.

Mihai Huștiu, meteorolog, a declarat pentru DIGI24 că sunt posibile inundații și viituri.

„Instabilitatea atmosferică se mută astăzi pe partea sudică, centrală și estică a țării, inclusiv Capitala ese vizată de un cod portocaliu. Sunt așteptate fenomene poate la fel de severe ca cele de ieri din vestul și centrul României, unde s-au depășit viteze la rafală de peste 120 de kilometri pe oră. Prin urmare, o nouă zi cu instabilitate deosebit de severă”, a spus Huștiu.

O furtună puternică a produs pagube în mai multe zone din judeţul Arad, vineri seară, inclusiv în municipiul Arad, unde au fost luate de vijelie mai multe acoperişuri. Furtună puternică a fost și la Timișoara.

Singurele județe care nu sunt vizate de astfel de fenomene sunt Timiș și, parțial, Caraș Severin.

Un al doilea mesaj emis de ANM este valabil pentru această noapte și pentru mâine. Instabilitatea se va menține temporar accentuată în est, sud-est și centrul țării.

„Ziua de duminică va aduce o vreme ceva mai bună, vor mai fi manifestări de instabilitate, dar masa de aer deja se va omogeniza, nu vor mai fi diferențe mari dintre masa de aer rece care vine dinspre Europa centrală și cea caldă preexistentă”, a explicat meteorologul.

Adrian Olănescu
Adrian Olănescu este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV și mai apoi a lucrat la Știrile Pro TV. Dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.