Magazin

Postul Sfintei Maria. Cele mai importante tradiții și obiceiuri

Postul Sfintei Maria este unul dintre cele mai importante ale anului. Acesta este de obicei asociat cu cel al Paștelui, pentru că seamănă din multe puncte de vedere. Vezi de ce trebuie să ții cont în aceste două săptămâni și ce tradiții trebuie să respecți pentru a ține postul așa cum trebuie.

Cât ține postul Sfintei Maria

Postul Sfintei Marii începe în fiecare an la data de 1 august. Astfel, durează două săptămâni și se ține în fiecare an de către creștini, până la data de 14 august, iar pe data de 15 are loc marea sărbătoare. Acest post celebru se mai numește și Postul Sântmăriei și Postul Adormirii Maicii Domnului și din tradiție este cunoscut drept unul dintre cele mai importante posturi.

Acest post îi pregătește pe creștini pentru sărbătoarea numită Schimbarea la Față și Adormirea Maicii Domnului. Se spune că este un post la fel de important ca cel al Paștelui și chiar ar fi rupt din acela.

Despre postul Sfintei Maria Mare s-a spus dintotdeauna că ar fi un post relativ ușor, pe care pot sa-l țină chiar și copiii. Este destinat femeilor însărcinate, pentru că se spune că doar așa vor naște ușor, fiindcă Fecioara Maria este ocrotitoarea lor și acționează imediat dacă vede că ele postesc.

Tradiții în postul Sfintei Maria

Sfânta Maria, Născătoare de Dumnezeu, are un rol important în religia noastră. Astfel, este sărbătorită de mai multe ori pe an și are și un post închinat în cinstea ei. Postul care începe la data de 1 august implică mai multe tradiții și obiceiuri, pe care credincioșii trebuie să le respecte.

Cine mănâncă struguri înainte de Obrejenie, adică nesfințiți, o să aibă dureri de burtă, fiindcă aceștia trebuie, mai întâi, duși la biserică pentru a fi citiți. Astfel, strugurii nu se mănâncă înainte de sărbătoarea Schimbării la Față, pentru că nu sunt sfințiți.

Mai important este că fetele nu trebuie să se spele pe cap de Obrejenie, fiindcă așa cum iarba nu mai crește în câmpuri, asa nu le va mai crește nici lor părul. De altfel, nici în ajunul acestei sărbători nu este bine să ne spălăm podoaba capilară.

În acest post este indicat să ne rugăm mai mult și să facem fapte bune, pentru că este mai bine primit însoțit de bunătatea. Nu se consumă produse din carne, lapte sau ouă, ci doar de origine vegetală, ca la orice post.

Comments are closed.