Știri

Premierul, adevărul despre creșterea vârstei de pensionare: “Nu discută nimeni de aşa ceva acum”

În ultima vreme se vorbește tot mai mult de anumite schimbări în ceea ce privește pensionarea. Mai exact, se spune că autoritățile ar vrea să crească vârsta de pensionare, precum și taxele din România. Premierul Florin Cîțu a vorbit despre aceste subiecte, explicând ce se discută, de fapt și ce măsuri vor fi luate în acest sens.

Guvernul nu va creşte vârsta de pensionare și taxele

Premierul a explicat că nu se pune problema în acest moment de creșterea vârstei de pensionare, pentru că autoritățile doar analizează ce se întâmplă și la nivelul altor țări și așteaptă să fie luate decizii în acest sens, care să îi avantajeze pe români din toate punctele de vedere. Totuși, a declarat că există grupuri de lucru privind sistemul de pensii, care trebuie reformat, pentru a nu colapsa.

Obiectivele principale ale Guvernului sunt îmbunătățirea calitatea vieții cetățenilor și eliminarea sărăciei. Astfel, el îi liniștește pe cei care se tem că Guvernul intenționează să crească vârsta la care aceștia ar ieși la pensie, beneficiind mai puțin timp de suma de bani primită de la stat.

„Sunt mai multe soluţii şi nu avem nimic concret în acest moment. Ne uităm ce au făcut şi în alte ţări. Ideea pe care au speculat-o este aceea că se discută despre un obiectiv de a creşte speranţa de viaţă în România. Nu e nicio legătură, dar este un obiectiv foarte bun, important pentru noi. Înseamnă că vom fi mai sănătoşi, vom fi mai puternici, o societate mai puternică, mai sănătoasă. Sunt două obiective: eliminarea sărăciei şi de a creşte speranţa de viaţă în România”, a spus premierul

Întrebat dacă vârsta de pensionare trebuie corelată cu creşterea speranţei de viaţă, premierul Florin Cîțu a răspuns: „Asta vom vedea atunci când vom face legea pensiilor. Nu discută nimeni de aşa ceva acum”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus și el că au fost discuții despre creșterea vârstei de pensionare și a stagiului minim de cotizare pentru pensie, dar nu au fost adoptate încă decizii referitoare la acest subiect.

Totul despre mărirea taxelor

Premierul Florin Cîțu a declarat că nu s-a discutat nimic nici despre mărirea taxelor. El a subliniat faptul că la Bruxelles se discută nu despre aducerea de cheltuieli în plus pentru români, ci despre venituri în plus la buget.

Ludovic Orban susține și el că nu sunt adevărate informaţiile potrivit cărora oficialii europeni ar fi solicitat României creşterea TVA şi a altor taxe, în vederea reducerii deficitului bugetar.

“Înţelegerea pe care o avem cu Comisia Europeană vizează planul care a fost convenit de comun acord de reducere a deficitului bugetar, gradual, până sub limita de 3% din PIB”, a spus Ludovic Orban.

Comments are closed.