Știri

Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul despre plafonarea prețurilor la energie

Florin Cîțu a făcut un anunț important pentru români. Premierul susține că nu susţine ideea unei plafonări a prețului energiei, considerând că această de măsură ar putea fi luată doar dacă mai multe țări europene decid să plafoneze prețurile.

România, ca țară producătoare, ar fi afectată negativ, în cazu plafonării prețurilor la energie

„Dacă în Uniunea Europeană vom vedea că sunt 10, 12, 15 ţări care vor plafona preţurile, sunt deja vreo şase ţări care vor plafona prețurile, o să fie complicat pentru noi pentru că, dacă sunt plafonate în restul Europei preţurile, orice creştere va fi aruncată în ţările unde nu sunt plafonate preţurile. Și trebuie să ne uităm exact cum ne protejăm noi consumatorii şi de aceea am spus că trebuie să ne uităm la acest lucru (…) Dar în acelaşi timp trebuie să înţelegem că, dacă se ajunge la aşa ceva – nu doar în România, în Uniunea Europeană să se plafoneze preţurile – ţările care au producţie de gaze şi de energie, cum e România, vor fi afectate, pentru că producătorii vor fi afectaţi, vor fi afectate planurile de investiţii”, a spus Cîțu la TVR1.

Măsura ar fi temporară și s-ar aplica în perioada 1 noiembrie – 31 martie, a mai completat Florin Cîțu.

„Deci este o măsură care vine cu costuri foarte mari pentru economie şi de aceea nu este o măsură pe care o recomand, nu este ceva ce noi vrem să implementăm, dar trebuie să ne uităm atent dacă restul Europei face acest lucru, trebuie să fim şi noi atenţi să intervenim. Dar, repet, este o măsură pe care nu aş vrea să o luăm. O intervenţie aşa brutală în piaţă ar însemna o distorsionare a pieţei foarte mult într-o ţară care produce gaz, produce energie şi vrea să producă şi mai mult. Nu creezi motivaţie”, a explicat el.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.