Știri

Premierul Florin Cîțu explică! De ce l-a demis pe Ministrul Sănătății

Premierul României, Florin Cîțu a făcut primele declarații după revocarea din funcție a Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Cîțu a avut un mesaj direct către partenerii de coaliție de la USR-PLUS care l-au susținut pe Voiculescu și au criticat demiterea sa.

Florin Cîțu despre demiterea lui Vlad Voiculescu

Florin Cîțu a făcut primele declarații după ce l-a revocat din funcție pe Ministrul Sănătății. Premierul a avut un mesaj clar pentru partenerii de coaliție de la USR-PLUS, care au criticat decizia sa. El a spus că această coaliție s-a făcut prin votul românilor și pe baza unor principii, nu în jurul unor persoane.

Îi asigur pe toți românii că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare, pentru că este o coaliție de guvernare care s-a constituit în urma votului, în jurul unor valori, idei, nu în jurul unor persoane, a declarat premierul Florin Cîțu.

Cîțu și-a explicat voalat decizia de a-l revoca din funcție pe Vlad Voiculescu. El a spus că pentru a avut succes în lupta contra pandemiei, trebuie să existe încredere în instituțiile statului și că tocmai de asta a decis să facă o modificare la vârful Ministerului Sănătății.

De un an de zile România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Această luptă a întins la maxim resursele statului. Ca să avem succes am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului, în instituțiile care administrează această perioadă dificilă. În acest context, am decis azi să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății, a spus premierul.

Ministrul Sănătății a fost demis din funcție miercuri, 14 aprilie 2021. Odată cu el a fost demisă și Andreea Moldovan, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății. Decizia lui Cîțu vine în urma unei discuții dintre el și șeful statului, Klaus Iohannis, pe fondul a ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme în sănătate (de criza de la spitalul Foișor și de ordinul pe care Andreea Moldovan l-a semnat fără să aducă la cunoștiință premierului).

Comments are closed.