Știri

Premierul Florin Cîțu: “nu revenim total la normalitate de la 1 iunie”. Când renunțăm la mască

Premierul Florin Cîțu a făcut precizări legate de revenirea la normalitate în contextul pandemiei de coronavirus. Oficialul a transmis niște mesaje clare după ce mulți au înțeles că de la 1 iunie se ridică toate restricțiile. În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc joi la Palatul Victoria, Cîțu a subliniat că nu revenim total la normalitate de la 1 iunie 2021.

Florin Cîțu: nu revenim total la normalitate de la 1 iunie

Revenirea la normalitate este așteptată de toți românii, iar autoritățile spun că trebuie să se facă treptat. Premierul Cîțu a declarat că de la 1 iunie 2021 nu revenim total la normalitate, dar că este un prim pas.

Florin Cîțu a declarat că o campanie de vaccinare de succes aduce și normalitatea în România. Potrivit cu spusele lui, revenirea la normalitate se va face treptat, printr-un plan de măsuri.

1 Iunie nu înseamnă că revenim cu totul la normalitate, dar înseamnă un prim pas. Este un plan de măsuri care arată cum vom revenim la normalitate. Vom arăta ce vom face când vom avea o rată de vaccinare de 35%. Nu revenim la 1 iunie la sută la sută, dar va fi un prim pas, când vom avea o rată de vaccinare de 35%, a spus Florin Cîțu.

Actualul premier al României admite că măsurile luate anul trecut nu au fost benefice (referindu-se la perioada în care ne-a fost limitată circulația) și că soluția nu este să stăm închiși în casă, ci să ne vaccinăm.

Când vom renunța la masca de protecție

Premierul României spune că vom renunța la masca de protecție după ce vom avea 10 milioane de persoane vaccinate.

Există un Comitet, condus de premier, în calitate de președinte, care va emite instrucțiuni de implementare și va elabora rapoarte și analize.

Comitetul are ca scop stabilirea, coordonarea şi monitorizarea aplicării măsurilor pentru pregătirea revenirii României la normalitate de la 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19, arată decizia de înfiinţare publicată în Monitorul Oficial.

Acestea fiind spuse, de numărul de persoane vaccinate va ține ridicarea restricțiilor și modul în care se va face asta.

Comments are closed.