Știri

Premierul României despre prețul carburanților de la 1 iulie. Ce nu poate garanta Nicolae Ciucă

Premierul României a făcut noi declarații cu privire la un subiect de mare interes pentru români: prețul carburanților. După ce, în urmă cu câteva zile, a anunțat că va compensa litrul de carburanți cu 50 de bani, acum Nicolae Ciucă a declarat că nu poate garanta că prețul va scădea începând cu data de 1 iulie 2022.

Nicolae Ciucă, anunțul despre prețul carburanților

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, luni, 27 iunie, în şedinţa BPN, despre decizia privind compensarea preţului la combustibili. Oficialul le-a spus colegilor din partid că măsura a fost luată cu precauţie, pentru că Guvernul nu poate pune în pericol stabilitatea ţării.

În patru zile, mai exact pe 1 iulie, prețul la pompă al benzinei și motorinei ar trebui să fie redus cu 50 de bani, însă Nicolae Ciucă nu a știut să răspundă dacă plafonarea se va face în toate benzinăriile din țară.

Iată ce a răspuns premierul României când a fost întrebat dacă poate garanta că vineri, 1 iulie, prețul la carburanți va fi redus la toate benzinăriile din țară, inclusiv la cele private:

Mediul privat este liber să îşi stabilească măsurile şi modalitatea în care îşi desfăşoară business-ul. În acest moment, reglementarea este la nivelul Guvernului şi va include tot spectrul. Nu am discutat punctual ce se va întâmpla la benzinăriile private, a fost răspunsul lui Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă despre prețul carburanților: Aș fi vrut să asigurăm o compensare mai mare

Premierul României a declarat că decizia cu privire la compensarea prețului la carburanți a fost luată în coaliție și că el, în nume personal, și-ar fi dorit o compensare mai mare. Nicolae Ciucă a precizat că autoritățile statului nu își doresc ca România să ajungă precum alte state, la restricționarea cantității de carburant care se poate cumpăra de la pompă.

Măsura de compensare a litrului de carburant cu 50 de bani intră în vigoare de la 1 iulie și va fi valabilă pentru o perioadă de trei luni.

Guvernul își dorește prin aceasta, să sprijine populația greu încercată de valul de scumpiri din ultima vreme, atât la alimente, cât și în cazul serviciilor.

Comments are closed.