Știri

Premierul țării despre intrarea României în spațiul Schengen. Anunțul zilei!

Premierul României a făcut anunțul zilei despre intrarea României în spațiul Schengen. Nicolae Ciucă a declarat pentru Bloomberg că NATO trebuie să se pregătească pentru o pentru o desfășurare îndelungată pe Flancul Estic, și a făcut precizări importante despre războiul din Ucraina.

Când intră România în spațiul Schengen

Nicolae Ciucă a declarat că se așteaptă ca România să intre în spațiul Schengen până la finalul acestui an. La acest moment, țara noastră găzduiește un grup de luptă multinaţional format din militari francezi, belgieni şi olandezi, precum şi un contingent american.

După mai bine de un deceniu de așteptare, România ar putea intra în spațiul Schengen înainte de finalul anului 2022. Nicolae Ciucă spune că tot ceea ce a făcut România de când a început războiul din Ucraina demonstrează că este pregătită să devină membră Schengen.

Tot ce am făcut de când a început conflictul arată că suntem pregătiţi să devenim membri Schengen. Ne aşteptăm, într-adevăr, ca toţi ceilalţi lideri ai UE să recunoască tot ceea ce am făcut, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul țării noastre este de părere că războiul din Ucraina redeschide o fisură civilizațională între statele libere și cele autocratice. Oficialul este de părere că, în aceste condiții, Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord va trebui să îşi menţină prezenţa extinsă a trupelor pe Flancul Estic, cel puţin pe termen mediu.

Rusia nu gândeşte ca noi. Rusia nu se comportă ca noi. Se pare că situaţia de acum recreează acea fisură dintre civilizaţia occidentală şi civilizaţia estică – între ţările libere, democratice şi regimurile autocratice, a spus premierul României.

Premierul Ciucă nu crede că Rusia va ataca NATO

Nicolae Ciucă nu crede că Federația Rusă va ataca o țară membră NATO, pentru că asta ar însemna declanșarea unui conflict deschis, însă acesta a reamintit că războiul actual a confirmat avertismentele din partea membrilor estici ai alianţei.

Potrivit acestor avertismente, vechi de mai bine de un deceniu, liderul de la Kremlin este hotărât să recupereze teritoriul odată controlat de Uniunea Sovietică.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a ajuns la ziua 161. Moscova a transmis, printr-un mesaj pe Telegram, că Statele Unite ale Americii se implică direct în conflictul din Ucraina, în sensul în care americanii oferă Kievului detalii despre potențialele ținte și coordonează atacurile împotriva acestora.

Miercuri, 3 august, armata ucraineană a anunțat că a reușit să recucerească 53 de localități din Herson. Este vorba despre regiunea din sudul țării acaparată în mare parte de trupele ruse în prima etapă a luptelor.

Comments are closed.