Știri

Președintele Klaus Iohannis anunță că vacanța NU se prelungește. Noua condiție în funcție de care se deschid școlile

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi, joi, 4 noiembrie, că un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății va fi emis mâine.

Declarația integrală a președintelui Klaus Iohannis:

“La sfârșitul acestei săptămâni, se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a evita răspândirea pandemiei în continuare. La sfârșitul săptămânii, vacanța nu va fi prelungită și, de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Este valabil pentru grădinițe, școli, sistemul preuniversitar.

Va fi introdusă o nouă condiție, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii. Specialiștii vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.

Subliniez, vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat, însă avem soluția, iar ea se numește vaccinare.”

Inspectoratele școlare au început deja să publice listele cu rata de vaccinare a personalului fiecărei școli în parte.

Tot în această seară, ministrul Educației, citat de Edupedu, a anunțat că “se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică, iar decizia finală se va anunța mâine, la ora 10”.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.