Știri

Prețuri colosale pe litoralul românesc. Cât plătești pentru un șezlong întrece orice imaginație!

A început deja sezonul estival al vacanțelor la mare. Este important să ținem cont de mai multe aspecte atunci când mergem într-o excursie. Deși ne este comod să mergem la mare la noi în țară, ar trebui să știm că prețurile au explodat pe litoralul românesc și trebuie să scoatem mulți bani din buzunar doar pentru a cumpăra un simplu șezlong.

Prețuri uriașe la Mamaia, Costinești sau Eforie

Prețurile au explodat în acest an pe litoral în toate stațiunile. Nu vorbim de scumpiri doar în cazul cazării, a mâncării de la restaurante sau a băuturilor din baruri, ci și pentru un simplu șezlong. Din acest an va trebui să plătiți mult mai mult pentru un astfel de șezlong care se închiriază pe zi. Chiar dacă poate fi folosit cât timp vrei, prețul tot este unul exagerat în unele zone.

Dacă ați ales să vă petreceți vacanța în Mamaia, stațiunea deja cunoscută pentru lux și prețuri mari, atunci o să plătiți 50 de lei pe zi pentru un șezlong, în timp ce un baldachin ajunge să coste chiar și 200 de lei pe zi. Prețurile nu sunt mult mai mari decât anul trecut, dar se pare că se mențin pe poziții fruntașe în topurile stațiunilor.

În Constanța, pe plaja Modern, un șezlong costă între 20-25 de lei pe zi, în timp ce la Năvodari îl poți închiria chiar și cu doar 15 lei. Costul acestuia este unul acceptabil și la Costinești, una dintre cele mai celebre stațiuni din rândul tinerilor. La fel ca anul trecut, un șezlong costă 30 de lei, dar un baldachin ajunge la 150 de lei. Avantajul este că poate fi folosit de mai multe persoane.

Prețuri mai mici în unele stațiuni

Mai sunt, totuși, și stațiuni pentru toate buzunarele, deși nu sunt la fel de celebre. Zona de Eforie s-a extins, așa că sunt multe locuri și prosoape. Pe plajele din Mangalia și 2 Mai, la începutul acestui sezon, un șezlong costa 20 de lei, dar prețul ar mai putea crește în plin sezon, mai ales în luna august, din cauza numărului de turiști.

În Vama Veche, prețul unui șezlong ajunge în jurul sumei de 30 de lei, dar în weekend ajungea să mai crească și chiar să fie mai mari de 40 de lei. Plaja a fost luată cu asalt de către tinerii dornici de distracție, iar acolo sigur este locul perfect pentru astfel de momente unice.

Comments are closed.