Știri

Prețuri incredibile pe litoralul românesc. Nota de plată care a șocat pe toată lumea: “Bătaie de joc!”

Prețuri explozive pe litoralul românesc. O notă de plată exagerată pentru produsele pe care le include a devenit virală pe Internet tocmai pentru prețul foarte mare. Se pare că nota vine de la un restaurant de pe litoralul românesc și face referire la două pizza, două cafele, un suc și o bere.

Cât costă la mare două pizza, două cafele, un suc și o bere

Fotografia unei note de plată, publicată pe rețelele de socializare ca fiind primită în acest sezon, la Mamaia, a stârnit un val de indignare pe Internet. Pentru două pizza, două cafele, un suc și o bere, cineva a fost nevoit să scoată din portofel 215 lei. În postare nu este indicat restaurantul care a emis nota, și nici data.

Cert este că un espresso a costat 15 lei, un suc tot 15, berea a fost 25 de lei, o pizza 65 de lei, iar cealaltă 80 de lei. Total: 215 lei.

Cei care au văzut postarea cu nota de plată au reacționat imediat. Mulți au spus că acestea sunt prețuri de Dubai și că nu merită pentru ceea ce oferă litoralul românesc.

Bătaie de joc. Dar nu sunt cei ce vând fraieri. Cei ce cumpără, din păcate, cu toate scuzele de rigoare, a spus cineva/ Ferească Dumnezeu! Prețuri de Dubai și condiții de doi lei. / Sunt prețuri reale astea? / Cu așa prețuri mai bine stai acasă și faci un grătar / 50 euro! Parcă ești la Monaco!, au scris românii revoltați de prețurile exagerate.

Veste neplăcută pentru românii care pleacă la mare în Grecia: a fost introdusă taxa de plastic

O altă notă de plată care a circulat zilele acestea pe Internet vine de la un restaurant din Grecia. Un român care a decis să-și facă concediul pe o insulă grecească a aflat că Guvernul elen a introdus taxa de plastic și de carton care este trecută în nota de plată cu 5 eurocenți.

Dacă vedeți pe undeva 0.05 cenți și nu știți ce e, să știți că e taxa de pahar și taxa de capac. Eu până azi nu am mai văzut, a spus turistul.

Tot el a explicat că s-a interesat și a aflat că această taxă se aplică pentru toate recipientele de plastic în care este servită mâncarea și băuturile, respectiv 0.05 cenți pe produsul din plastic. Daca o cafea este 2 euro, o sa plătiți încă 10 cenți taxă pentru capac și pahar.

Noua taxă a fost introdusă pentru reducerea poluării, ca urmare a unei directive de la Uniunea Europeană care impune statelor membre să ia măsuri pentru a reduce consumul de plastic și carton.

Există și prețuri bune pe litoral

Un astfel de loc există chiar în Costineşti, staţiunea tineretului, unde într-un local poți găsi numeroase preparate la prețuri extrem de mici, fără egal, în condițiile în care pentru același tip de preparate poți plăti chiar și de două ori mai mult în alte localuri sau în alte stațiuni de pe litoralul românesc al Mării Negre.

Așadar, la respectiva terasă ”împinge tava” poți mânca liniștit ciorbe felurite (de burtă, de perișoare, de văcuță, de pui) la numai 12 sau 14 lei, în timp ce o porție de paste (care sunt la mare căutare) costă doar 23 de lei! Iar dacă îți dorești o porție de piept de pui pe jar, portofelul tău se va goli de numai 9 (nouă) lei!

Comments are closed.