Știri

Primarul Nicușor Dan a intrat în izolare. Fiica sa are Covid

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni 19 aprilie printr-o postare pe rețelele de socializare că va intra în izolare după ce fetița sa a ieșit pozitivă la testul pentru Covid-19.

Nicușor Dan va sta în izolare până la data de 30 aprilie

Vestea a venit ca un șoc pentru toți cei care știau că primarul Nicușor Dan s-a vaccinat anti Covid. La postarea sa de pe Facebook primarul a primit o mulțime de comentarii și întrebări cu privire la acest aspect.

Având în vedere o decizie a CNSU din 18 ianuarie, edilul nu ar fi trebuit să intre în carantină dacă ar fi fost imunizat cu ambele doze și, după rapel, ar fi trecut mai mult de 10 zile.

”Fetița mea Aheea a ieșit pozitivă la testul COVID-19. Nu are simptome, nu sunt motive de îngrijorare. Eu am ieșit negativ la testare dar, fiind contact direct, trebuie să stau în izolare 14 zile (de la testul ei), până vineri, 30 aprilie. Voi continua să-mi îndeplinesc obligațiile de primar lucrând de acasă. Multă sănătate tuturor!”, a scris Nicușor Dan în online.

Așadar există varianta ca primarul general să fi fost totuși vaccinat, iar în această perioadă să se afle încă în cele 10 zile de după primirea dozei de rapel.

Decizia CNSU din data de 18 ianuarie 2021 prevede că:

Art.2 – (1) Sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrării în România

 

Comments are closed.