Știri

Primele declarații ale fratelui victimei din Onești. Ce i-au spus polițiștii

Dubla crimă de la Onești scoate la iveală informații legate de modul în care a acționat bărbatul de 68 de ani, dar și polițiștii care au intervenit pentru salvarea celor doi bărbați luați ostatici. Fratele uneia dintre victime a făcut declarații cu privire la șirul evenimentelor din ziua fatidică.

Ce a spus fratele victimei de la Onești

Când a aflat ce se întâmplă cu fratele lui, bărbatul a mers de urgență la fața locului și a încercat să obțină informații de la oamenii legii. El spune că polițiștii i-au dat asigurări că lucrurile sunt sub control, că bărbatul nu are antecedente și că se discută cu el pentru a-l ține calm.

Eu mă bazam că unul dintre ei ar fi fost șeful lor și direct coordonator. Parcă simțeai, un pic, că nici unul nu este autoritatea și coordonatorul a ceva, ceva parcă se vedea, dar nu puteam să înțeleg, eram și eu în stare de şoc, am stat cuminte și i-am lăsat să își facă datoria, a spus Paul Iștoan la Antena 3.

Bărbatul a spus că negociatorul le-a spus polițiștilor să stea liniștiți, că agresorul este calm, dar că nu a luat în calcul că unul dintre ostatici ar putea ceda psihic, după atâtea ore de presiune, și că totul ar lua o întorsătură cruntă, așa cum s-a și întâmplat de altfel.

Citește și: Fiica agresorului din Onești face declarații

Măsuri din partea autorităților

El a spus că se așteaptă ca autoritățile să ia măsuri pentru ca această tragedie să nu se mai repete.

De acum încolo mă aștept să aibă un plan bun de a schimba toate procedurile care nu funcționează. Este clar pentru toată lumea, că toate procedurile pe care le-au folosit ei nu au funcționat, plus antrenamente foarte multe pentru toți polițiștii, a mai declarat fratele victimei.

Reamintim faptul că cei doi bărbați, în vârstă de 38, respectiv 55 de ani verificau instalația electrică a apartamentului, în momentul în care fostul proprietar a intrat peste ei și, sub amenințarea cu un cuțit, i-a legat cu mâinile la spate, folosindu-se de niște coliere de plastic. Apoi a sunat la 112 și a spus că i-a sechestrat. Din păcate, negocierile cu Poliția au eșuat, iar cei doi muncitori nevinovați au fost înjunghiați mortal.

Comments are closed.