Știri externe

Prințul Harry câștigă „daune substanțiale” pentru rapoartele false publicate de Associated Newspapers

Prințul Harry a câștigat procesul cu Associated Newspapers, editorul Mail on Sunday și MailOnline. Conform presei din Marea Britanie, Prințul Harry câștigă „daune substanțiale”. Procesele au avut legătură cu două articole publicate în octombrie anul trecut, la doar câteva luni după ce el și soția sa, Meghan Markle, au renunțat la funcția de regală

Prințul Harry a câștigat scuze și daune substanțiale de la un editor de ziare pentru afirmațiile „nefondate, false și defăimătoare” că ar fi înfundat Royal Marines.

Prințul Harry a dat în judecată Associated Newspapers, editorul Mail of Sunday și MailOnline

Prințul Harry a trimis în judecată editorii pentru calomnie în legătură cu două articole „aproape identice” publicate în octombrie anul trecut. Articolele susțineau că Harry, în vârstă de 36 de ani, „nu a luat legătura” cu Royal Marines „de la ultima sa apariție ca marinar onorific în martie (2020)”.

La o scurtă ședință de la Curtea Superioară de la distanță, luni dimineață, avocații ducelui au declarat că Associated Newspapers a acceptat acuzațiile ca fiind false, „deși după ce s-au făcut deja pagube considerabile”.

Avocații lui Harry au spus că articolele reprezintă „un atac personal” asupra personajului său și că „în mod greșit” au pus la îndoială serviciul său către țară.

Harry își donează personal daunele către Fundația Invictus Games, care organizează concursul pentru militari și femei răniți, răniți sau bolnavi, fundație înființată în 2014.

Un purtător de cuvânt al ducelui de Sussex a declarat după ședință că Mail a afirmat duminică în decembrie că a făcut o donație caritabilă ca parte a unei scuze inițiale, dar „nu a făcut așa ceva”.

De asemenea, în articole se pretindea că ducele nu a răspuns la o scrisoare personală a lordului Dannatt, fost șef al armatei britanice, și a citat un ofițer superior pensionat care l-a chemat pe Harry să „ia treaba în serios”.

Avocatul Jenny Afia a afirmat luni, în fațsa domnului judecător Nicklin că cele două articole „au raportat că ducele de Sussex i-a dat spatele la Royal Marines, a înșelat forțele armate britanice și a ignorat corespondența din partea lordului Dannatt, un fost șef al Statului Major General “.

„Toate aceste acuzații sunt false, deoarece Mail on Sunday și MailOnline au acceptat acum, deși după ce s-au făcut deja pagube considerabile.

„Adevărul este că ducele de Sussex a depus eforturi repetate și concertate pentru a sprijini în continuare Royal Marines și alți membri ai forțelor armate și familiile acestora în ultimul an, chiar dacă a fost obligat să se retragă de la rolurile sale militare în „anul tranziției” în timpul căruia el trebuie să-și asume un rol redus ca membru al familiei regale.”

, a declarat avocat Jenny Afia.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.